Phil Spencer: a Halo és a Gears már nem kell mindig a középpontba!

Phil Spencer lényegében elismerte, hogy a Microsoftnak nem kell a régebbi, nagyobb franchise-aira támaszkodnia.

 

Néhány napja láthattuk, hogy a közeljövőben milyen játékok jönnek Xbox Series-re és PC-re (ugyanis Xbox One-ra már nem fejleszt egyik belső stúdió sem, erről a minap beszámoltunk), így a redmondi cég megmutatta például a Starfieldet, az Avowedot, illetve a Senua’s Saga: Hellblade II-t. Bár például a Forza Motorsport és a Fable reboot is megmutatta magát, sehol nem láthattuk a Gearset vagy a Halót. (Előbbiről szintén nemrég írtuk, hogy állítólag a People Can Fly ezzel foglalkozhat a Microsoftnak.)

Főleg a Halo távolléte volt furcsa, hiszen a 2021 végén megjelent Halo Infinite élő szolgáltatású, live service modellt alkalmazó játék, és erről mondhattak volna új híreket (ha már a Sea of Thieves Monkey Island DLC-jéről megtették… és erről is szó volt a hírekben pár napja). „Nem mondanám, hogy a Halo kevésbé fontos, de már több mint húsz stúdiónk van. Visszamegyek azokra az évekre, amikor alapvetően négy játékunk vol: Fable, Forza, Halo, Gears, az apokalipszis négy lovasa. Most sokkal több játékunk van,” mondta Spencer a The Guardiannek.

A Halo Infinite rajttal kapcsolatos kudarcáról Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője az Axiosnak elmondta, hogy azóta már lecserélték a játékot fejlesztő 343 Industries vezetőségét: „Bízom a vezetői csapatban, de az a csapat, amelyik idáig juttatott minket, valószínűleg nem ugyanaz a csapat, amelyik előre fog vinni bennünket.” Spencer pedig izgalmas dolgokat ígér a Halo jövőjével kapcsolatban: „Eléggé nyilvánosan beszéltünk a 343 vezetőváltásáról. Ezt láthatod néhány közösségi dologban, amit [a csapat] a szezonok körül csinál, de nem akarom őket arra kényszeríteni, hogy beszéljenek a hosszabb távú elképzeléseikről, amíg nem állnak készen. Szerintem nagyon klassz dolgokat fogtok látni.”

Pletykaként már hallottuk, hogy a texasi Certain Affinity valami nagyobb, talán a Tarkov stílusát követő, esetleg battle royale Halo-élményen (játékmódon) dolgozik. Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu