Mikor jön végre a The Elder Scrolls 6?! Az Xbox főnöke elárulta, de nem fogod szeretni a választ!

A The Elder Scrolls 6 az egyik legjobban várt játék a szerepjátékok rajongói között, de úgy tűnik, még sokáig kell rá várni. Az Xbox vezetője, Phil Spencer egy bírósági tárgyaláson árulta el, hogy a Bethesda játéka még nagyon messze van a befejezéstől. Ráadásul még az sem biztos, hogy PlayStation konzolokon is elérhető lesz a játék. Miért van ez így? Olvass tovább!

 

A The Elder Scrolls 6-t még 2018-ban jelentették be az E3-on, de azóta sem kaptunk semmilyen konkrét információt róla. Csak egy rövid videót láthattunk, ami egy hegyvidéki tájat mutatott be, ami valószínűleg Hammerfell vagy High Rock tartomány lehet Tamriel kontinensén. A játék zenéje is ismerős volt a sorozat rajongóinak, hiszen a már jól megszokott dallamot hallhattuk.

Az új The Elder Scrolls azonban még messze van attól, hogy elkészüljön. Spencer ezt egy San Franciscó-i bíróságon mondta el, amikor a Microsoft és az Activision Blizzard közötti felvásárlási ügyről kérdezték. Arra a kérdésre, hogy a The Elder Scrolls 6 elérhető lesz-e PlayStation konzolokon is, Spencer azt válaszolta, hogy a Bethesda játéka annyira távoli még, hogy értelmetlen beszélni arról, hogy milyen platformokra fog megjelenni. Hozzátette azt is, hogy a The Elder Scrolls 6 “egy olyan játék, ami még öt vagy több év múlva lesz kész”.

Spencer szerint a The Elder Scrolls 6 csak akkor kezdődik el igazán fejleszteni, amikor a Starfield megjelenik. A Starfield egy másik nagyszabású sci-fi szerepjáték a Bethesdától, amit már 2015 óta készítenek. A Starfield megjelenése többször is elcsúszott már, de most úgy tűnik, hogy 2023 szeptemberében végre megkapjuk. A Starfield maga is egy Xbox és PC exkluzív játék lesz, ami azt jelenti, hogy nem fog megjelenni PlayStation konzolokon sem. Spencer ezt azzal indokolta, hogy az Xboxon szeretnék nyújtani a teljes élményt a játékosoknak.

A várva várt szerepjáték platformjaival kapcsolatban azonban nem zárta ki annyira határozottan a PlayStation lehetőségét. Lehet, hogy ez csak udvariasság volt részéről, vagy talán még nem döntötték el véglegesen ezt a kérdést. Mindenesetre úgy tűnik, hogy még sok idő telik el addig, amíg megtudjuk ezt biztosan.

A The Elder Scrolls új része tehát még fejlesztés alatt áll. A rajongóknak türelmesnek kell lenniük és reménykedniük abban, hogy megéri majd a várakozást. Addig is maradhatnak a Skyrimmel vagy más hasonló játékokkal.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu