Nem mindenkinek lesz elérhető az Epic Games Store jövő heti ingyenes játéka!

Tim Sweeneyék digitális felületén a csütörtöktől (június 29-étől) elérhető következő ingyenes cím egyes országokban nem fog az Epic Games Store-t használók rendelkezésére állni.

 

A Redditen bukkant fel, hogy a június 29-étől július 6-áig ingyenessé váló (hozzáadjuk az Epic Games-fiókunkhoz, onnan pedig bármikor elérhetjük) The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos nem mindenhol lesz elérhető a Steam riválisának nevezhető platformon. A játék egy taktikai RPG, ami a fantasy műfajt kívánta parodizálni, és a Dungeons of Dragons is az ihletei közé tartozott. Ám vannak országok, ahol egyszerűen nem lehet majd a fiókhoz adni a játékot!

A Redditen olvasható poszt szerint az illető felkereste a fejlesztőket, az Artefacts Studiót, akik válaszukban azt írták, hogy ahol NEM értékesítik a játékot az Epic Games Store-on, értelemszerűen nem lesz ingyenes a termékük. Az érintett országok: Argentína, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Hong Kong, India, Indonézia, Kazahsztán, Malajzia, Mexikó, Peru, Fülöp-szigetek, Katar, Dél-Afrika, Dél-Korea, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Ukrajna, Urugay, illetve Vietnam. Tehát főképp Közép- és Dél-Amerikában és a Távol-Keleten lesznek a felhasználók érintettek.

Erről nem az Epic Games tehet. A fejlesztők döntöttek így, szóval ezúttal nem Tim Sweeney-re kell mutogatni. Az indoklás? A regionális árazás bizonyos országban. Pikantéria, hogy eközben világszerte mindenhol elérhető a játékuk a Steamen, továbbá konzolokon is (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch), ráadásul helyi árazással! Így kizárólag az Epic Games Store-osok maradnak hoppon, és Sweeney-ék nem kommentálták eddig az ügyet. Vajon adnak nekik más alternatvát? (Több, a közelmúltban ingyenessé vált játékuk „ismétlődött”…)

Úgyhogy a fejlesztőket kell szűkmarkúnak nevezni. Nem mindenki tehet arról, hogy a helyi pénznem más, stabilabb pénznemmel összevetve értéktelen (ilyen a magyar forint is, nem kell nacionalista módon a mellet döngetni), így többen is teljesen ártatlanul maradnak le egy játékról, ami főleg Indiát nézve érdekes, hiszen mégis a világ legnépesebb országáról beszélünk.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu