The Witcher (Vaják) főszereplőváltás: volt már egy ilyen a nyolcvanas években, Sean Connery fiával, az is kiverte a biztosítékot!

MOZI HÍREK – A The Witcher sorozat nézői sokkot kaptak, amikor kiderült, hogy Henry Cavill, aki eddig Geralt of Rivia szerepét alakította, nem tér vissza a negyedik évadban. Helyette Liam Hemsworth, a híres színész Chris Hemsworth öccse veszi át a főhős szerepét. Ez a váratlan változás sokakat felháborított, akik Cavillt tartották az ideális választásnak a szerepre. De nem ez az első eset, hogy egy ismert fantasy sorozat főszereplője otthagyja a sorozatot a kellős közepén…

 

A „Robin of Sherwood” című népszerű fantasy sorozat egy érdekes példája annak, amikor a főszereplő váratlanul otthagyja a show-t, és egy másik, kevésbé karizmatikus, unalmasabb színész lép a helyébe. Michael Praed alakította a sorozat elején Robin of Loxley-t, akit Robin Hood néven ismerhetünk. Azonban amikor Praed-et meghívták a Dinasztia (Dynasty) című amerikai szappanoperába, elhagyta a „Robin of Sherwood” szerepét.

A készítők Robin of Loxley karakterét a sorozat második évadának végén megölték, a „The Greatest Enemy” című epizódban. Ebben az epizódban a király a Nottingham-i seriffet rendelte meg, hogy ölje meg Robin Hood-ot, vagy veszítse el a hatalmát. Az eredeti forgatókönyv Nasir karakterére és háttértörténetére koncentrált, de Praed távozása miatt az epizódot át kellett írni​1.

Praed helyére Sean Connery fia, Jason Connery lépett, aki Robert of Huntingdon karakterét alakította​​. A sorozat készítői Robert karakterét úgy alakították ki, hogy szervesen illeszkedjen a történetbe, és végül ő lett a Robin Hood szerepének örököse. A harmadik évadban a nézők megtudták, hogy Robert of Huntingdon Guy of Gisburne féltestvére, aki a sorozat egyik fő gonosztevője volt. Ezt a szál sosem fejeződött be, mert a sorozatot nem újították meg a negyedik évadra​​.

A sorozat vége után a készítők többször is megpróbálták újraéleszteni a show-t, de ezek a kísérletek nem jártak sikerrel. Richard Carpenter, a sorozat írója, megpróbált finanszírozást szerezni egy filmadaptációhoz, de ez sem valósult meg​.

A „Robin of Sherwood” népszerűsége a váltás ellenére is megmaradt, bár a közönség visszajelzései rendkívül vegyesek voltak Jason Connery alakítását illetően – akik nem örültek neki, nagyon hangot adtak enne. Mind Michael Praed, mind Jason Connery karrierje folytatódott a sorozat után, de mindkettőjüké elég gyorsan lehanyatlott és egyikük sem tudta elérni azt a hírnevet, amit a „Robin of Sherwood” sorozatban szereztek és Praed utólag meg is bánta, hogy annak idéjen faképnél hagyta a Robin of Sherwood a Dinasztiáért.

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu