Egy spanyol stúdió már megkapta a következő Nintendo platform fejlesztőkészletét?

A fejlesztőkészletek (devkitek) lassan elkezdenek kiszállingózni a fejlesztőkhöz, ami jogos, hiszen a Nintendo Switch után érkező platform nagy eséllyel 2024-ben jelenik meg a boltok polcain.

 

A Nintendo Switch lassan eljut az élete utolsó szakaszába, hiszen 2017 márciusában rajtolt el az azóta a PlayStation 4 értékesítéseit is túlszárnyaló hybrid platform. Emiatt a nagy N-nek lassan az utódláson kell dolgoznia, és ennek velejárója az, hogy a platform teljesítményét a fejlesztőkészleteken keresztül felismerhetik a fejlesztők, és így nem állhat fenn olyan nagy valószínűséggel, hogy a játékuk lényegében nem fut (diavetítés, 8-10 FPS, ilyesmi).

Nash Weedle korábban a Nintendo kapcsán több alkalommal is megbízhatónak bizonyult. Régebben már azelőtt beszélt a Metroid Dreadről, minthogy azt a japán cég bejelentette volna. A Twitteren ezúttal azt írta, hogy a Nintendo Switch utódjának szánt platform devkitje már Spanyolországban is megtalálható egy meg nem nevezett stúdiónál. Így tényleg nincs messze attól a Nintendo, hogy leleplezze a következő generációs hardverét. Azt pedig nem nehéz kitalálni, hogy kiknél lehet ott a devkit: a MercurySteamről lehet szó. Mivel ők fejlesztették a legutóbbi néhány 2D-s Metroidot (így a Metroid Dreadet is), logikus, ha náluk már ott van a fejlesztéshez szükséges technológia.

Furukawa Shuntaro, a Nintendo elnöke korábban azt mondta, hogy a Nintendo Account rendszerével könnyen lehet majd váltani a Switchről az általunk még nem ismert nevű hardverre, ami azt takarhatja, hogy a Switch játékait visszamenőlegesen támogatni fogja a következő generációs hardver, ami a Nintendo szerint a PlayStation 4 és az Xbox One teljesítményéhez közel lesz. Ez a megközelítés érthető, mert kb. a GameCube óta nem a legerősebb hardverre áll rá a Nintendo (sőt, már a Nintendo 64 esetében is visszafogta a kazettákkal a technológiát).

A Nintendo új hardverének bejelentése még nem történt meg. Talán a Gamescomon lehet erre valamilyen utalás, hiszen a nagy N ott lesz a rendezvényen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu