Elon Musk: fizessenek a mesterséges intelligenciás cégek a Twitternek!

Ami a Twitteren (X-en?) zajlik, kezd tragikomédiába átcsapni.

 

Jelenleg a Twitter Blue-előfizetők napi 10 ezer posztot nézhetnek meg, míg a „mezítlábas” felhasználók napi ezret, és ez korábban sokkal szigorúbb volt (6000/600). A Tesla, a SpaceX és a Twitter mögött álló Musk egy hete így magyarázta a drákói szigort, amivel jelenleg nem lehet posztokat sem olvasni bejelentkezés nélkül: „A[z adat]gyűjtést a felhasználási feltételek már tiltják. Az adatgyűjtő szervezetek tesznek az egészre és álcázzák az IP címüket a proxy szervereken vagy legálisnak tűnő szervezeteken keresztül. Például egy nemrégiben az Oracle IP címéről indult masszív adatszerző művelet az ő szervereiket használta „mosodaként.” Mindenképpen jogi lépéseket fogunk tenni azok ellen, akik ellopták az adatainkat, és várjuk, hogy a bíróságon találkozzunk velük, ami (optimista módon) 2-3 év múlva lesz.”

Egy válaszában tegnap már azzal is egyet értett, hogy a nagy nyelvi modellt (LLM-et) használó cégek, akik mesterséges intelligenciával foglalkoznak, csekket írhatnának a Twitternek, a Redditnek és a Quorának. Aztán a Titter Daily News (mert itt a w-t zárójelbe tették Musk hülye szóvicce miatt) is írt a fejleményekről: „Úgy tűnik, hogy a bejelentkezési követelmény nem lett minden felhasználó számára eltávolítva. Lehetséges, hogy a Twitter csapata teszteli ezt a különböző régiókban vagy eszközökön stb., hogy lássák, mi történik, mielőtt a korlátozást mindenhol megszüntetnék. Úgy tűnik, ha nem vagy bejelentkezve, csak a téma első tweetjét tudod megtekinteni, ha megvan a közvetlen url. Ha bármi másra teszünk kísérletet, a bejelentkezési képernyő jelenik meg. Úgy tűnik, hogy ez egy kompromisszum, amely lehetővé teszi a Twitterhez való hozzáférést a közvetlen linkeken keresztül, ugyanakkor akadályozza az adatgyűjtőket.”

A Twitter blogposztja pedig hivatalos magyarázatot ad a hozzáférés korlátozására: „A felhasználói bázisunk hitelességének biztosítása érdekében rendkívüli intézkedéseket kell tennünk a spam és botok a platformunkról való eltávolítása érdekében. Ezért átmenetileg korlátoztuk a használatot, hogy felismerhessük és kiiktathassuk a botokat és más rossz szereplőket, amelyek kárt okoznak a platformnak. Bármilyen előzetes értesítés ezekről az intézkedésekről lehetővé tette volna számukra, hogy megváltoztassák a viselkedésüket, és így ne derüljön ki minden.”

Szóval elítéli a mesterséges intelligenciát, míg ő maga is létrehozott egy ilyen céget (X.AI . No comment.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu