A legendás Xbox Game Pass ingyenes játék mostani időzítése tökéletes volt!

A Microsoft egy nagyszabású új ingyenes játékkal bővíti az Xbox Game Pass előfizetési szolgáltatást, és ezzel a tökéletes időzítéssel visszahoz egy iszonyúan népszerű címet.

 

A Grand Theft Auto 5 nemrégiben történt hozzáadása az Xbox Game Passhoz tökéletesen időzített volt, hiszen a blockbuster játék pont azelőtt került hozzá, hogy a Microsoft kissé megdrágította az előfizetéses szolgáltatást. A Grand Theft Auto 5 minden idők egyik legjobban értékelt és legkelendőbb videojátéka, így egyértelműen hatalmas „szerzemény” az Xbox Game Pass számára.

Nem ez az első alkalom, hogy egy Rockstar Games-cím bekerül az Xbox Game Passba. A korábbi Rockstar-címek alapján, amelyek a Game Pass szolgáltatás részét képezték, valószínű, hogy a Grand Theft Auto 5 nem fogja pontosan betartani az „egyéves” szabályt, amely a legtöbb új Game Pass-csatlakozásra vonatkozik. Ezt figyelembe véve minden Xbox Game Pass-előfizetőnek, aki játszani szeretne a Grand Theft Auto 5-tel, érdemes hamarosan megtennie, hogy biztos legyen elég ideje a játékkal annyit játszani, amennyit szeretne.

Valószínűleg nem véletlen, hogy a Grand Theft Auto 5 pont az áremelés előtt került fel az Xbox Game Passra. A beavatatlanok számára a Microsoft megemelte az Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass Ultimate árát. Az USA-ban Xbox Game Pass ára 9,99 dollárról 10,99 dollárra, míg az Xbox Game Pass Ultimate ára 14,99 dollárról 16,99 dollárra emelkedett. A PC-s Game Pass-t nem érintette az áremelés, de azt is érdemes kiemelni, hogy a Grand Theft Auto 5 PC-s verziója jelenleg nem játszható a Game Pass-on keresztül.

Az, hogy a Microsoft közvetlenül az áremelés előtt biztosította a GTA 5-öt a Game Passhoz, okos húzás, hiszen bár a játék már majdnem egy évtizedes múltra tekint vissza, még mindig az egyik legnépszerűbb videojáték a világon. Ez az a fajta játék, amelyet az alkalmi játékosok is láthatnak a Game Passra hirdetve, és ami miatt talán elgondolkodnak majd a feliratkozáson. Ezért elég jól párosul a visszatérő 1 dolláros Game Pass-akcióval.

A Microsoft éveken át remek ajánlatot kínált az új Xbox Game Pass-előfizetőknek, amelynek keretében 1 dollárért (nálunk 300 Ft-ért) iratkozhattak fel a szolgáltatásra, és az Xbox Live Gold-időből bármelyiküket átválthatták Game Pass Ultimate-re is. Az egykor 1:1 arányú átváltási arány most 3:2, így az előfizetők nem kapnak annyi Game Pass Ultimate-et az Xbox Live Gold idejükért cserébe, de ez még mindig kedvező ajánlat. A visszatérő 1 dolláros Game Pass-akció egyik hátránya azonban, hogy ezúttal csak a PC Game Passra és az Xbox Game Pass Ultimate-re vonatkozik, az alap Game Pass kimarad belőle.

Ahogy valószínűleg az sem volt véletlen, hogy a Grand Theft Auto 5 pont az áremelés előtt került fel az Xbox Game Passra, úgy az is nagyon stratégiai fontosságúnak tűnik, hogy az 1 dolláros ajánlatot is visszahozták. Az Xbox Game Pass még mindig nevetséges értéket kínál a fogyasztóknak, még az áremelés után is, így nem valószínű, hogy a lépés miatt előfizetőket veszítenének. És mivel a Starfield című masszív játék első napja már a küszöbön áll, jó esély van arra, hogy az Xbox Game Pass még több új előfizetőt fog vonzani, mint valaha.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu