Elkanyarodik a SEGA a blockchaintől és a play-to-earn játékmodelltől!

A SEGA kérdése mégis jogos: mi értelme van a játékoknak, ha azok nem szórakoztatóak?

 

Kb. másfél éve arról hallottunk, hogy a SEGA vezetősége nem nagyon akar azonnal az NFT-kkel és a blockchainnel foglalkozni (miközben a Square Enix az első adandó alkalommal „ugrott egy seggest”), ha egyszerű pénzszerzésnek tűnik. 2022 elején a befektetőknek tartott kérdezz-felelek során is ezt az álláspontot képviselték: „Az NFT-k tekintetében különböző kísérleteket szeretnénk végezni, és már számos különböző tanulmányt és megfontolást elindítottunk, de a play-to-earnnel kapcsolatban még semmi sem dőlt el.

Erről már sok bejelentés érkezett többek között a tengerentúlon is, de vannak olyan felhasználók, akik jelenleg negatív reakciókat mutatnak. Sok mindent gondosan fel kell mérnünk. Például azt, hogy hogyan tudjuk enyhíteni a negatív elemeket, mennyire tudjuk ezt bevezetni a japán szabályozáson belül, mit fogadnak el a felhasználók, és mit nem. Aztán tovább fogjuk ezt fontolóra venni, ha ez a „Constantly Creating, Forever Captivating” (folyamatos alkotás, örökké magával ragadás) küldetésünkhöz vezet, de ha ezt egyszerű pénzszerzésnek tekintik, akkor úgy szeretnénk dönteni, hogy nem folytatjuk,” mondta anno a SEGA.

Három hónappal később már sokkal pozitívabb volt a cég. Egy szabadalmat/logót levédettek Japánban, illetve Kikuchi Masayoshi (Yakuza, Binary Domain producer) egy interjúban így nyilatkozott: „A videojátékok történelmileg a különböző kultúrák és technológiák összekapcsolódásán keresztül terjedt el. A közelmúlt példái közé tartoznak a közösségi hálózatok és a játékvideók megtekintése. A játék jövője szempontjából természetes, hogy a játék olyan új területekre is kiterjed, mint a felhőalapú játék és az NFT-k. A Super Game-et abból a szempontból is fejlesztjük, hogy a különböző játékok mennyire kapcsolhatók össze egymással.”

Ezekhez a kommentekhez képest Utsumi Shuji, a SEGA társigazgatója Bloombergnek adott nyilatkozata teljesen ellentétes! „A játékért-pénz stílusú játékokban található akció [a játékmeneté] unalmas. Mi értelme, ha a játékok nem szórakoztatóak? Megvizsgáljuk, hogy ez a technológia végül is tényleg be fog-e indulni ebben az iparágban. A játékiparban dolgozók többsége számára kissé szélsőségesen hangozhat, amit a blockchain hívei mondanak, de az első fecske mindig is ilyen volt. Soha ne becsüljük le őket,” mondta Utsumi.

180 fokos fordulat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu