Baldur’s Gate 3: elárulták, minimum hányszor kell végigjátszani, hogy mindent kipróbálhassunk!

Egy interjúban egy Baldur’s Gate 3 fejlesztő elárulta, hogy hány végigjátszás szükséges ahhoz, hogy egy karakter minden lehetséges permutációját lássuk.

 

 

Ahhoz, hogy a Baldur’s Gate 3-ban egyetlen karakteren minden lehetséges történeti permutációt átéljünk, akár 18 végigjátszás is szükséges lehet. Ezt árulta el nemrég Adam Smith vezető fejlesztő. Nem titok, hogy a BG3 egy hatalmas játék, egyedi és eredeti karakterekkel, eltérő történetszálakkal, romantikával, frakciókkal és még sok mással. Ám ez a statisztika igazán jó perspektívába helyezi a dolgot.

Korábban a Larian Studios azt mondta, hogy a Baldur’s Gate 3 174 órányi vágóképet tartalmaz, ami szerinte kétszer annyi, mint az összes Game of Thrones-évad összesített hossza.

Ezek a vágóképek a játékos által hozott különböző történeti döntések, permutációk és kockadobások eredménye. A Larian Studios továbbá kijelentette, hogy a Baldur’s Gate 3 egyetlen végigjátszása átlagosan 75-100 órát vesz igénybe a játékosok számára. Ha valami már ennyi alapján is egyértelmű, az az, hogy a játék tele van tartalommal.

A Smith-szel folytatott beszélgetés során szó esett a különböző permutációkról az átfogó történetben, a küldetések kialakításában és a karakterekben. A BG3 összességében csak azért lehetséges, mert a Lariannál mindenki együtt dolgozott a játék minden egyes aspektusán. Például egy író volt felelős azért, hogy a játék összes lehetséges romantikus permutációja alapján dolgozzon és ossza ki a feladatokat. Ez csak egy aspektusa a karaktereknek. Ott van az eredeti karakterek vs. egyéni karakterek, a frakciók és még sok más szempont. Ezeket mind figyelembe kell venni.

Amikor ezeket az eredeti karaktereket és azok különböző permutációit tesztelte, Smith rájött, hogy „…az egyikük esetében, hogy a történet minden ágát teszteljem, 18-szor kellett végigjátszanom a játékot.”

Nos, ez természetesen mindenféle permutációt tartalmaz. Például a BG3 társak közötti románcokat. Valamint azt, hogy hogyan vállalták fel a történet főbb ágait, hogyan működtek együtt a játékban található frakciókkal, és még sok minden mást. Ezeknek a permutációknak egy részét a mentések scummolásával is meg lehet nézni. Néhányat talán részleges végigjátszások során is láthatunk. Ám az egész játékot nem lehet egy végigjátszás alatt látni, egyszerűen azért, mert a történet mennyire eltérhet. Ez ijesztőnek tűnhet, de nagyon valószínűtlen, hogy bárki is befektetné azt a körülbelül 1800 órát, ami 18 teljes végigjátszáshoz szükséges. Ez azonban egy hatalmas előnnyel jár a játékosok számára. Mindezek a permutációk ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy a játék minden játékos számára személyre szabott legyen. „Mire eljutsz a befejezéshez, már elmesélted a saját történetedet” – mondta Smith.

Ennek eredményeként a Baldur’s Gate 3 puszta újrajátszási értéke hihetetlenül magas, és ez nagyban függ attól is, hogy a játékosok hogyan foglalkoznak a címmel.

Forrás: Hockmarketing

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu