Már a harmadik Star Wars Jedi-játékon dolgozik a Respawn Entertainment?

Hiába jelent meg néhány hónapja a Star Wars Jedi: Survivor (PC-n ezúttal is csapnivaló állapotban, ahogy az elődje, a Star Wars Jedi: Fallen Order is…), a Respawn Entertainment úgy tűnik, hogy már most neki is állt a harmadik epizódnak.

 

A Respawnnak van egy álláshirdetése, ami egy vezető játékírót keres, aki képes a stúdió filozófiáját magára ölteni, hogy „egy szórakoztató, külső nézetes akció-kaland környezetben egy hihetetlen Star Wars-élmény” megalkotásában segíteni tudjon a csapatnak. Ez a jellemzés szint egy az egyben jellemzi a Star Wars Jedi játékpárost, és ezt le sem tagadhatja a stúdió, mert a LinkedInen szó szerint megemlítik a Csillagok háborúját.

A sikeres jelentkező együtt fog dolgozni a vezető íróval és a narratív csapattal a Star Wars-univerzumba zökkenőmentesen illeszkedő, magával ragadó és magával ragadó narratív játékmenet kifejlesztésén. Karakter- és világjellemzőket kell írnia a szereposztási dokumentumokon és egyéb támogató narratív tartalmakon túl. Több hangnemben is tömör és szuggesztív párbeszédeket kell írnia, és ehhez szükséges a szakértelem a karakterközpontú történetmesélésben, illetve a szenvedély a pillanatnyi párbeszédek és a drámaiság iránt. Hozzá kell járulnia a történetmesélés legjobb gyakorlatainak kialakításához, amelyek támogatják az interaktív elbeszélői élményre vonatkozó céljaikat, együtt kell működnie más részlegekkel, segítséget nyújtva a narratívára összpontosító céljaik elérésében. Fenn kell tartania a dokumentálást, közre kell működnie a szinkronfelvételi munkamenetekben és a forgatókönyvek kezelésében, és szükség szerint asszisztál a projekthez kapcsolódó marketinges vagy egyéb írásos vállalati kommunikációban. Ezek után nem csoda, hogy mentorálnia kell a többi írót példamutató módon.

Előny, ha több mint 8 év szakmai tapasztalat fegyelmezett írói munkában, senior vagy vezető íróként szerzett tapasztalata van főképp AAA játékokban, jó, ha meg tudja érteni a történetfejlesztés folyamatát és odavan a külső nézetes akció-kalandjátékok és a Star Wars világa iránt. Ha az interaktív, élő elbeszélések megírására (amelyek a játékos választási lehetőségeire és cselekedeteire reagálnak) vágya van, az is jó. Fontos, ha tapasztalata a játékengine-ekben, az interaktív fikciós szerkesztőkben és a non-lineáris videoszerkesztésben; ha megérti, miképp kell együttműködni a többi szakterülettel egy rendkívül együttműködő stúdiókörnyezetben; ha képes a több forrásból érkező visszajelzések feldolgozására és az azokra való reagálásra, az önkritikára és a külső kritika elfogadására. A kivételes kommunikációs és interperszonális készségek sem ártanak, illetve segít, ha főiskolai diplomája van forgatókönyvírás, kreatív írás, filmkészítés, narratív tervezés vagy hasonló szakterületen; vagy ha ezzel egyenértékű szakmai tapasztalata van.

Ha valóban lesz ilyen játék, jó, ha 2026 előtt nem várjuk annak megjelenését…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu