Az FTC nem adja fel: fellebbezést nyújtott be az amerikai kereskedelmi bizottság!

A Microsoft a minap ünnepelhette az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) elleni győzelmét a bíróságon, miután elutasították az FTC távoltartási végzési kérelmét… de ez nem volt elegendő nekik.

 

Az FTC fellebbezett Jacqueline Scott Corley bírónő döntése ellen, ugyanis nem szeretnék, ha a Microsoft a határidő, július 18-a előtt ne zárhassa le a 68,7 milliárd dolláros tranzakciót az Activision Blizzard King felvásárlásáért (ezután 3 mill        iárd dolláros díjat kell a redmondiaknak a kiadónak utalniuk bírságként), de jelen állás szerint 17-éig ez megtörténhet, és a The Trade Index bejelentette, hogy a Nasdaq-100-as indexekből ki fogja venni az Activision Blizzardot, ami ATVI azonosítóval van jelen.

„A körzleti bíróság ítélete kristálytisztán kimondja, hogy ez a felvásárlás mind a verseny, mind a fogyasztók számára előnyös. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy az FTC folytatja a bizonyítottan gyenge ügyet, és ellenezni fogjuk az előrelépés lehetőségének késleltetésére irányuló további erőfeszítéseket,” írta a Twitteren a Microsoft elnöke, Brad Smith. Az Activision Blizzard King részéről Lulu Cheng Meservey, a kiadó vállalati ügyekért felelős alelnöke reflektált: „A tények nem változtak. Bízunk abban, hogy az Egyesült Államok továbbra is azon 39 ország között marad, ahol az egyesülés lezárulhat. Alig várjuk, hogy ismét a bíróságon is bebizonyítsuk ügyünk erejét.”

A másik ország, ahol még nincs hatósági engedélyezés arra, hogy a Microsoft újabb kiadóval (és annak IP-ivel) bővítse a portfólióját, az az Egyesült Királyság, ám annak releváns hivatala, a CMA (verseny- és piacfelügyeleti hivatal) kapcsán nemrég azt írtuk, hogy hajlandóak a július 28-ára kitűzött bírósági tárgyalás előtt meghallgatni a Microsoftot, hogy az esetleg további ajánlatokat tegyen, amivel az áprilisban még elutasító határozatot hozó CMA-t le tudná kenyerezni, azaz ők is egy lépésre vannak attól, hogy beleegyezzenek a redmondi cég terjeszkedésébe.

A hétvége során még további fejlemények lehetnek az FTC és a CMA kapcsán – az eseményekről be fogunk számolni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu