Vajon mennyit kereshetett Tom Cruise a Mission: Impossible 7-tel?

MOZI HÍREK – A Mission: Impossible 7 újabb bőséges fizetést jelent Tom Cruise-nak. De vajon felülmúlja-e a Top Gun: Maverick 10 számjegyű összegét…?

 

 

Tom Cruise köztudottan hatalmas fizetést szokott kapni. A Mission: Impossible 7 (bocsánat, Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész…) folytatja ezt a tendenciát. Ám lehet, hogy nem ez lesz a legmagasabb. Az Impossible franchise eddig több mint 3,8 milliárd dolláros bevételt hozott. Ez a szám csak sokkal nagyobb lesz a Mission: Impossible 7 megjelenésével. Az akció-kémsorozat elsősorban annak köszönhetően vált az egyik legsikeresebb franchise-zá, hogy Cruise elkötelezetten játssza Ethan Huntot. Még inkább elkötelezte magát a halálmegvető mutatványok mellett. Cruise hajlandó szó szerint az életét kockáztatni a közönség szórakoztatásáért.

Mivel Cruise annyira kötődik a Mission: Impossible franchise sikeréhez, a színész a bértárgyalások tekintetében is a előnyös pozícióban van.

Míg a Mission: Impossible – Leszámolás első része egy jól bevált franchise tagja, feleannyira sem lenne sikeres Cruise nélkül. A színész már régóta hatalmas fizetésekkel rendelkezik, és bankképességének köszönhetően minden idők egyik legjobban fizetett színésze.

 

„Csak” 12-14 millió dollárt kereshetett Tom Cruise az M:I 7-tel?!

 

Tom Cruise az egyik legkelendőbb színész napjainkban, akinek már négy évtizede garantált a közönsége. Az egyik fő tényező, ami egy színész fizetését meghatározza, az az, hogy mekkora közönséget hoz. Cruise esetében ez a közönség hatalmas. Friss adatok szerint 12-14 millió dollárt kapott a Missionért: Impossible 7-ért (a Variety-n keresztül). Egy stúdióvezető megjegyezte: „Soha nem fogadnék Tom Cruise ellen.A legtöbb színész nem éri meg azt, amit fizetnek nekik, de Cruise és talán Dwayne Johnson igazolja a fizetését”. Azonban, bár 12-14 millió dollár kétségtelenül hatalmas összeg, ez szinte aprópénz ahhoz képest, amit Cruise megszokott.

Mivel a filmsztárok gyakran kapnak 20, sőt 25 millió dolláros fizetést, Cruise fizetése a Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész esetében egy kicsit alacsonynak tűnik, különösen, ha figyelembe vesszük a filmben végrehajtott felháborító kaszkadőrmutatványokat.

Cruise minden egyes filmszerepével következetesen több tízmillió dollárt keres. A legnagyobb fizetései közé tartozik a Mission: Impossible-filmek. Filmenként 70-100 millió dollárt keres, ami nagyrészt a produceri krediteknek köszönhető. A színész állítólag 100 millió dollárt keresett A világok harca főszerepéért is. Még a vegyes fogadtatásban részesült Vanília égboltért is 68 millió dollárt kapott!

Cruise alapfizetése a Top Gunért: Maverick esetében 13 millió dollár volt. Azonban a színész hatalmas bónuszt alkudott ki, a film bruttó nyereségének 10 százalékát kapta. Ez több mint 100 millió dolláros fizetést eredményezett. Tekintettel arra, hogy a Mission: Impossible 7-ért is hasonló fizetést kap, valószínű, hogy Cruise a 2023-as film bruttó profitjának egy bizonyos százalékát is kialkudta. Ennek különösen sok értelme lenne, tekintve, hogy Tom Cruise a Mission Impossible 7 producere is. Cruise végső keresete azonban még így is jóval kevesebb lesz, mint amit a Top Gunért keresett. Ugyanis a film nem valószínű, hogy meg tudná dönteni a Top Gun 2 1,5 milliárd dolláros bevételi bevételét.

Forrás: The Numbers, Variety, Cosmopolitan, Parade, Fandom Wire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu