Végre kiderülhetett, mikor kerül a mozikba a várva várt Borderlands film!

MOZI HÍREK – A Borderlands film megjelenési dátumát bejelentette a Lionsgate, de vajon meddig kell még várniuk a rajongóknak Eli Roth rendező mozijára?

 

 

Amikor először felröppent a Gearbox Borderlands játékának adaptációjáról szóló hír, a rajongók nem is lehettek volna optimistábbak. Bár a videójáték-filmek a múltban kudarcot vallottak, néhány csiszolatlan gyémánt reményt adott a nézőknek. Ennél is biztatóbbak lennének a film mögött álló kreatív elmék. A Cabin Fever rendezője, Eli Roth arról volt ismert, hogy szenvedélyét beleteszi filmjeibe, így tökéletes választás volt a film rendezésére. A Cate Blanchett és Jamie Lee Curtis főszereplésével készült Borderlands-film úgy tűnt, hogy nagyot fog szólni. Aztán a dolgok elkezdtek rosszul alakulni. Tim Miller a Borderlands újraforgatására érkezett, ami hatalmas késést okozott. Először 2021-ben kezdődött a forgatás, a rajongók évek óta vártak a videójáték-adaptációra. Most végre teljesül a kívánságuk.

A Deadline az előzetes megjelenési év bejelentése után elárulta, hogy a Borderlands 2024. augusztus 9-én várható. A hírek szerint a stáblistát a többi sztár mellett Kevin Hart, Jack Black, Gina Gershon és Edgar Ramírez is kiegészíti.

A Lionsgate olyan franchise-ok mögött állt produkciós cégként, mint például Az éhezők viadala, és ha minden jól megy, akkor ez egy újabb lenyűgöző teljesítmény lesz a forgalmazó övezete alatt.

A Borderlands stáblistája a játékok számos neves karakterét tartalmazza. Blanchett a főszerepben Lilith, a játszható Siren karakter, akinek képességei közé tartozik a Phasewalking. Curtis pedig Tannist alakítja, akiről a színész elmondta, hogy szerelmes az élettelen tárgyakba. A rajongók számíthatnak még Roland, Scooter és Claptrap karakterek felbukkanására is. Azzal azonban, hogy olyan fontos karakterek kimaradtak, mint Handsome Jack és Gaige, kérdéseket vet fel, hogy a filmet hogyan fogják adaptálni.

Az első Borderlands játékban a játékos kiválaszt egy karaktert, és nagyrészt magára van utalva. A játékosok legnagyobb kapcsolata a kézügyes robot barátjukkal van. Jelentős karakterkapcsolatok és gonosztevők a későbbi játékokban jelennek meg, ami nagyobb figyelmet hív a játékokat övező diskurzusra. Ilyen hosszú gyártási idővel sokakban felmerülhet egy fontos kérdés. Egyáltalán jó lesz ez az adaptáció? Az olyan adaptációk, mint a The Last of Us elengedhetetlen néznivalóvá váltak, és új mércéül szolgálnak arra, hogy milyen jól sikerülhetnek a videojáték-tulajdonságok, de ez tökéletes körülmények között történik.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Borderlands nem a terveknek megfelelően alakult, különösen a Craig Mazin írói kreditjei körüli furcsa körülmények miatt. Még sok idő van arra, hogy a filmet rendbe hozzák, de a jelenleg is tartó írósztrájk miatt ez nem bizalomgerjesztő.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu