Resident Evil 9 két év múlva, valami más jövőre?

A Resident Evillel komolyan tervez a Capcom, ami érthető, mert mostanában a franchise reneszánszát éli.

 

Dusk Golem vagy AestheticGamer korábban már beszélt a Resident Evil 9-ről, de ez viszonylag régen volt (még 2021 márciusában). Akkor azt mondta, hogy 2018 végén volt egy rövid időszak, amikor a japán cég egyszerre öt Resident Evilen dolgozott (Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake, Resident Evil 4 Remake, Resident Evil: Village, Resident Evil 9), és akkor úgy látta, hogy a 9 még nagyon korai állapotban tartott a fejlesztésben, és 2024 előtt nem látta reálisnak a megjelenést.

A Redditen azt lehet olvasni, amit a Discordon írt. Szerinte a Resident Evil 9 később jelenik meg, így 2025-ben számítsunk rá, ám a bejelentése már 2024-ben megtörténik. Addig is lesz egy másik játék a japán kiadótól, ami szerinte jövő ősszel fog kijönni, és az év végén jelenti be a Capcom (The Game Awards?), bár ez lehet, hogy nem egy Resident Evil-projekt lesz, hanem például a új Monster Hunter. Korábban hallottuk már más pletykákban, hogy a Resident Evil 9 lesz a Winters-történet befejezése, és Chris Redfield lesz a főszereplő. Mindenesetre a Resident Evil: Village végén Ethan Winters feláldozta magát a lányáért, és a játék utolsó DLC-jében ő, Rosemary (Rose) Winters vette át a főszerepet, igaz, a fő történet eseményei után 16 évvel később. Kíváncsiak leszünk, hogy végül mi lesz igaz ebből, mert talán Rose lesz a főszereplő, de az is lehet, hogy nem.

Addig is a jelenre figyeljünk: a Capcom bejelentette, hogy a Resident Evil 4 Remake-ből eddig több mint 5 millió példány kelt el. Legutóbb április 7-én közölt ilyen adatot a japán cég, ugyanis akkor azt hallottuk, hogy 4 milliónál tart a március 24-én PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), illetve PlayStation 4-re megjelent játék. Tehát kicsivel több mint három hónap kellett egy újabb millió eléréséhez, ami annyira nem tekinthető rossz eredménynek.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu