Androidot használ a Project Q? [VIDEO]

A Sony már bejelentett (és megmutatott) handheldje talán moddolható is lesz, ugyanis a Google operációs rendszerét láthatjuk a lényegében kijelzővel megfejelt DualSense kontrolleren…

 

Az Imgur képmegosztón, majd a Redditen is felbukkant a Project Q, és a szivárgás alapján megnézhetjük, milyen hardver vár ránk, ha leszedjük a kijelzőjét. Megtudtuk, hogy Android OS van a készüléken, ami eddig nem volt tisztázott (ugyanis a Sony finoman szólva titkolózik), hiszen idáig sokat nem is mondott a „kék cég” azon kívül, hogy Remote Playre lehet használni, ám ahhoz kelleni fog egy PlayStation 5 is: „A Project Q egy idén megjelenő dedikált eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a PlayStation 5-re telepített bármely kompatibilis játékkal játszhass a Remote Play segítségével Wi-Fi-n keresztül. Az élénk, 8″-es LCD-képernyő akár 1080p felbontásra is képes 60 FPS sebességgel, így az eszköz éles képi megjelenítést és zökkenőmentes játékmenetet biztosít a PS5-ről streamelve, amikor távol vagy a tévétől,” írja a hivatalos, nem nagyon informatív jelemzés.

Viszont ha Androidot használ a Sony, az nagy meglepetés lenne, mert a PlayStation Vitán, a Sony utolsó handheldes próbálkozásán egyedi operációs rendszer volt. A Google szoftvere viszont kaput nyithat a moddereknek, hogy egy teljes értékű felhős platformot kapjunk, hiszen így a GeForce Now, a Shadow, a Boosteroid, az Amazon Luna, illetve az Xbox Cloud Gaming is talán alkalmazható lesz a Project Q-n, a Sony pedig így nemhivatalosan a Logitech G Cloud vagy az Abxylute riválisát dobhatja piacra.

Korábban viszont már írtunk arról, hogy a Project Q akkumulátora kb. négy órát bír csak ki, ami nevetséges, ha igaz a vele kapcsolatos pletyka, ám látván a DualSense Edge, vagy akár a sima DualSense kapacitását, sajnos el kell hinnünk. A szituáción nem segít, hogy a DualSense-ről átemelték az adaptív ravaszokat és a haptikus visszajelzést is.

Vajon mikor jelenik idén meg a Project Q és mennyit kér el érte a Sony? Ezek sajnos még megválaszolatlan kérdések…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu