Törölte a Ubisoft az Immortals: Fenyx Rising folytatását?

A francia kiadó már válaszolt is a pletykákra, amik a 2020-ban megjelent mitologikus, nyílt világú kalandjáték folytatásáról szólnak.

 

A VGC írt arról, amit több forrásból is hallott a Ubisoft kapcsán. A francia cég Quebecben található stúdiója (itt a városra gondolunk, nem a tartományra Kanadán belül!) állítólag elkezdte az Immortals: Fenyx Rising folytatásának a fejlesztését, ám a stúdió vezetősége végül úgy határozott 2023 júliusa folyamán, hogy törlik a fejlesztést, mert szerintük nagy kihívás mutatkozik az IP kiterjesztésében, holott az eredeti játék fogadtatása sem volt rossz.

A Ubisoft célja az volt, hogy az Immortalsból egy franchise alakuljon ki, de Jeff Grubb, egy bennfentes újságíró tavaly arról számolt be, hogy a folytatás során nem csak a görög mitológiával foglalkoztak volna, hanem a hawaii, polinéz mítoszokban is elmerültek volna az új projekttel. Az Immortals: Fenyx Rising során egy elfeledett hős kelt útra, hogy megmentse a görög hősöket, később a DLC pedig a kínai mitológiába nyúlt bele az új főszereplővel, a harcművész Ku-val.

A VGC forrásai szerint az Immortals jövője felett akkor kezdtek a viharfelhők gyülekezni, amikor a Ubisoft úgy döntött, hogy inkább a prominensebb brandjeivel szeretne foglalkozni, így az Assassin’s Creed felé fordult inkább a francia kiadó, ami januárban három, még be sem jelentett játékot törölt. Ennek az Immortals 2 nem is volt a része, és akkor az volt a terv, hogy a legnagyobb IP-kre és az élő szolgáltatású (live service) projektekre helyezi a Ubisoft a hangsúlyt, mert a karácsonyi időszakban nem teljesítettek jól az eladásokkal. Az idei Assassin’s Creed: Mirage csak egyike a hat, IP-ben készülő játéknak, és májusban a kiadó közölte, hogy a következő évek során az Assassin’s Creeddel foglalkozó emberek számát 40%-kal fogja növelni. A VGC szerint volt egy kisebb közönsége a játéknak, de a legtöbben az árcsökkentések során játszottak; Európában az eladások 70%-kal alacsonyabbak voltak ugyanannyi idő alatt, amit az Assassin’s Creed: Valhalla mutatott felé.

A Ubisoft szóvivője először nem válaszolt („pletykákra és spekulációkra a cég nem nyilatkozik”), aztán mégis: „Globális stratégiánk részeként a québeci stúdióban néhány kreatív csapatot és erőforrást átirányítunk és átcsoportosítunk más, még be nem jelentett projektekhez. Az e csapatok által kifejlesztett szakértelem és technológiák gyorsítóként szolgálnak majd a legnagyobb márkáinkra összpontosító kulcsfontosságú projektek fejlesztéséhez. Jelenleg nincs további megosztani valónk.”

Szóval ezzel mondhatni megerősítették a projekt törlését…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu