Száz embert bocsát el a CD Projekt RED!

Ezzel a leépítéssel (ami márciusig le fog zárulni) a lengyel cég a munkaerejének 9%-át küldi el.

 

Adam Kiciński, a CD Projekt vezérigazgatója egy blogposztban közölte, hogy ahogy sok másik techcég, úgy nekik is a leépítésekhez kell folyamodnuk. A posztot lefordítva közöljük: „Néhány hírt szeretnék megosztani a csapataink jövőbeli formájával és a játékfejlesztési filozófiánkkal kapcsolatban. Akik ismerik a stratégiánkat, talán emlékeznek rá, hogy a CD Projekt RED-nél (CDPR) sok minden történik. Az olyan projektek, mint a Polaris (The Witcher-franchise), az Orion (Cyberpunk-franchise) vagy a Hadar (új franchise) csak néhány izgalmas elem a játékaink jövőjéből. Ennek a stratégiának része a stúdión belüli számos mélyreható átalakítás folyamatos folyamata, amelyet kulcsfontosságúnak tartunk ahhoz, hogy minőségi játékokat készítsünk, időben és túlórázástól [crunch] mentesen. A fejlesztési folyamatunk átalakítása és az agilis módszertanok beépítése után most csapataink formájának finomítására összpontosítunk. Ahhoz, hogy megfeleljünk saját magas elvárásainknak és ambícióinknak, hogy a legjobb szerepjátékokat hozzuk létre, nemcsak a legjobb emberekre, hanem a megfelelő csapatokra is szükségünk van. Ez alatt azt értjük, hogy olyan csapatokkal rendelkezünk, amelyek a projektjeink igényeihez igazodnak; olyan csapatokkal, amelyek agilisabbak és hatékonyabbak. Jelenleg biztosak vagyunk benne, hogy a CDPR növekedéséhez következetesen kell megvalósítanunk ezt a megközelítést.

Gondosan felmértük a vállalat összes csapatát a stratégiánk megvalósításához való várható hozzájárulásuk szempontjából. Nem könnyű ezt kimondani, de ma már túl sok embert alkalmazunk. Vannak tehetséges embereink, akik befejezik a feladataikat, és a jelenlegi és a várható projektigények alapján már tudjuk, hogy a következő évben nem lesz más lehetőségünk számukra. Ennek eredményeként a stúdió körülbelül 100 embertől válik meg, ami nagyjából a teljes csapat 9%-át jelenti. Ez nem lesz azonnali, mivel néhány alkalmazottat még 2024 első negyedévében elbocsátunk, de az átláthatóság jegyében úgy döntöttünk, hogy már most megosztjuk ezt az információt. Szeretnénk, ha a csapattagoknak elegendő idejük lenne feldolgozni és alkalmazkodni a változáshoz, és arra is ügyeltünk, hogy mindenkinek átfogó végkielégítést kínáljunk.

Végezetül szeretnék szólni az érintett CDPR-csapattagokhoz, akik olvassák ezt az üzenetet. Bár szakmailag elválnak majd az útjaink, úgy gondolom, hogy az általunk kiépített kapcsolatok erősek maradhatnak. Arra bátorítom Önöket, hogy maradjanak kapcsolatban, és szeretném megköszönni, hogy felbecsülhetetlen értékű részesei voltak az utunknak. Hatásotok visszhangra talál a CDPR-en belül, és mi csak sikert és kiteljesedést kívánunk nektek szakmai életetek következő fejezetében,” írta Kiciński.

Nemrég a The Witcher-spinoff Gwent fejlesztése állt le, és a „rajta maradt” embereket küldte el a cég (29-et), ami korábban a crunch miatt sok kritikát kapott az ennek ellenére is csapnivaló állapotban megjelent Cyberpunk 2077 miatt…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu