Az eredeti Star Wars-főszereplők elárulták, mit gondolnak valójában az Ébredő Erőről! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, az eredeti Star Wars-trilógia szereplői nem voltak elragadtatva az Ébredő Erő ötletétől…

 

 

2012 októberében a Disney 4,05 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilmet. A vállalat igyekezett újraindítani a 2008 óta a mozikban nem látott „Star Wars” filmeket. Az eredeti tervük az volt, hogy 2015-től kezdődően évente egy filmet adnak ki, kezdve egy Hamillt, Fishert és Fordot visszahozó epizóddal. Bár a Disney 2015-ben több százmillió dolláros bevételt ért el a „Star Wars: Az ébredő Erő” című filmmel, a Lucasfilm éves ambíciói azóta megváltoztak. A franchise történetek bővítése felé fordultak, hogy a kis képernyőn streamingre is kiterjesszék az SW-történeteket.

Egy kulisszák mögötti dokumentumfilmben azonban Hamill, Fisher és Ford elárulták, hogy milyen félelmet éreztek, amikor az „Ébredő Erő” kezdetben felvetették nekik. Egyikük sem tartotta jó ötletnek.

 

Hogyan tovább?

 

Hamill különösen értetlenül állt a dolog előtt. Miért hoznák vissza Luke Skywalkert, amikor az ő története már befejeződött? Úgy tűnt azonban, hogy 1983 óta a rajongók és a szerzők elkezdték felvetni, mi történhetett volna a karakterrel az azt követő évtizedekben. Még olyan forgatókönyveket is kitaláltak, amelyekben elveszíti a Jedi-rendbe vetett hitét. Hamill azonban nem tartotta jó ötletnek, hogy Luke-ot bármilyen minőségben visszahozzák. A színész azt mondta a dokumentumfilmben:

„Egyszerűen megdöbbentem. Úgy értem, nem tudom elmondani. Úgy értem, ez volt az utolsó dolog a világon, amire számítottam. Egy részem azt gondolta, >>Ó, Istenem, ne. Ez egy szörnyű ötlet. Volt egy eleje, egy közepe és egy vége, és nem igazán látok semmit, amit hozzátehetnék<<.”

Az „Ébredő Erőben” Luke a film nagy részében rejtőzködve, a kamerán kívül tölti. Úgy tűnik, kiábrándult a jedi létből.

A film záróképében egy új szereplő, Rey (Daisy Ridley) hívja vissza Luke-ot a csatatérre, hogy harcoljanak egy új, a Birodalom örököseként fellépő fenyegetés ellen.

 

 

Mark Hamill Luke Skywalker

 

 

Fisher eközben úgy érezte, hogy ő és színésztársai kiöregedtek a szerepekből. „A Star Wars egy harsány kalandsorozat”, és mintha arra utalt volna, hogy a kalandozást jobb lenne egy új generációra hagyni. Hamill 2015-ben 64 éves volt, Fisher 59, Ford pedig 73. Fisher visszaemlékezett:

„Meglepődtem. Úgy értem, tudod, az ember azt gondolja: >>Tényleg? Ilyen sokáig vártunk? Jobban néztem ki, mondjuk 10 évvel ezelőtt, akkor is megcsinálhattuk volna<<.”

A kész filmben Leia az Ellenállás nevű új lázadás tábornokaként és a katonai taktika szakértőjeként mutatkozott be. Közvetlenül nem vett részt a harcban.

 

Mint minden, a Star Wars is változik…

 

Ford többször is ellenszenvét fejezte ki Han Solo karaktere iránt. Úgy érezte, hogy Solo nem volt elég komplex. Az újra és újra visszatérés a karakterhez megfosztotta őt egyszerű hősiességétől. Úgy érezte, hogy Han Solónak a korábbi „Csillagok háborúja” filmek egyikében kellett volna meghalnia, hogy a karakter lezáruljon, és a jövőbeli folytatások lekerüljenek az asztalról. Míg a Han Solo-szerető rajongók úgy érezték, hogy a karakterben sok potenciál van arra, hogy visszatérjen egy „Star Wars” filmben, Ford ennek az ellenkezőjét érezte. Ő kész volt a karakterrel. Ezt mondta:

„Az első három film végén, amit elkészítettünk, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy újra visszatérek a karakterhez, vagy hogy van-e bármilyen ambíció arra, hogy a három karaktert újra visszahozzuk. Egy pillanatig sem gondoltam erre. Ha akkoriban megkérdezték volna, valószínűleg el sem tudtam volna képzelni, hogy ez milyen lehetőséget rejt magában.”

Valóban, az évek során Ford híresen fanyarrá vált a „Star Wars” kérdésekkel kapcsolatban, hiszen ő egy profi színész volt, aki próbálta űzni a mesterségét és kibontakoztatni a tehetségét.

Nem volt hajlandó beszélgetni egy archetipikus űrcowboyról, akit évekkel korábban játszott. Ford csak a 70-es éveiben – és talán egy kis nosztalgiával – volt hajlandó újra felidézni néhány híres zsánerszerepét. 2015-ben visszatért Han Solo szerepében, 2017-ben újra eljátszotta a Deckardot a Blade Runner 2049-ben. 2023-ban pedig 79 évesen visszatért Indiana Jones szerepébe.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu