Hogyan változtatta meg az egész filmet a Mission Impossible 7 főgonoszának átdolgozása?

MOZI HÍREK – Christopher McQuarrie társíró/rendező elmagyarázza, hogyan sikerült a Mission: Impossible 7 főgonoszának Nicholas Houltból való átdolgozása megváltoztatta az egész filmet.

 

Figyelem! SPOILEREK következnek a Mission: Impossible – Halálos leszámolás első része!

 

A végső ellenfél nagy tétje ellenére Christopher McQuarrie társíró/rendező elárulta, hogy a Mission: Impossible – Holtak visszavágása első részének főgonoszának átdolgozása miatt az egész filmet megváltoztatták. A sikeres akciófilmsorozat legújabb részében Cruise Ethan Huntja egy Gabriel nevű, a múltjából ismert gonosztevővel szállt szembe, aki a The Entity nevű titokzatos mesterséges intelligencia feletti teljes irányítást akarja megszerezni. Eredetileg Nicholas Hoult volt a szereposztásban a megosztott Dead Reckoning történet fő antagonistájaként, de Hoult időbeosztási konfliktusai miatt az Ozark Esai Morales-szel váltották volna fel.

A film ünnepelt bemutatóját követően Christopher McQuarrie megjelent a Script Apart podcast legutóbbi epizódjában, hogy a Mission: Impossible – Holtak visszavágása első részéről. A társíró/rendező a folytatás hosszadalmas fejlesztési folyamatára reflektálva beszélt Nicholas Hoult eredeti gonosztevőjének átdolgozásáról, és elárulta, hogy a Renfield-sztár szereposztása egy sikertelen Top Gun-ból származik: Maverick meghallgatáson, ahol Cruise még élvezte az erőfeszítést, bár a világjárvány okozta kilépése miatt az egész filmet megváltoztatták. Ezt osztott meg McQuarrie:

„Az Entitás nem létezett, amikor a történet elkezdődött. Valójában [a mellékgonosz] Gabriel sem létezett. Eredetileg Nick Houltot választottuk a filmünk gonosztevőjének, mert [a főszereplő és producer] Tom [Cruise-nak] nagyon tetszett Nick Hoult a Top Gun meghallgatásán: Maverick… [Cruise] nem tartotta őt megfelelőnek ahhoz a filmhez, de felismerte, hogy [Hoult] egy rendkívül tehetséges színész. És így Nick-et kizárólag ennek alapján választottuk, nem igazán tudva, hogy hova vezet a történetünk. [A Halálos iramban első része] egy teljesen más film lett volna, ha a járvány nem vonja ki Nicket a versenyből. Nick helyére Esai Morales-t ültettük, akit az Ozark-ban láttam – szerintem nagyon jó gonosztevő volt. Ez megnyitotta a lehetőségek világát Ethan [főszereplő] [Hunt] múltjával kapcsolatban, mert Esai és Tom nagyjából egyidősek… ez megnyitott egy ajtót a történet előtt, amit még mindig nem értettünk.”

 

Miért segített az M:I 7 átdolgozása a Halálos iramban

 

Mivel a COVID-19 járvány tetőzése a forgatás korai szakaszában nyomasztotta a Mission: Impossible – Holtak visszavágása első részének fejlesztése során számos akadályt kellett elviselnie, ami számos változtatást eredményezett. Az egyik legjelentősebb a film flashback szekvenciája volt, amely a fiatal Huntot mutatja be a Gabriellel való korábbi interakciójában, amely az általa gondozott nő, Marie halálához vezetett. McQuarrie-nak eredetileg egy korhatár nélküli Cruise és Julia Roberts alakította volna a karaktert, azonban ez túl költségesnek bizonyult, és attól tartott, hogy ez zavaró lenne a nézők számára.

Még miután a film túljutott a rázós forgatáson, McQuarrie számos változtatáson ment keresztül a Mission: Impossible – Halálos leszámolás első része tesztvetítésein. A rendező nemrég megerősítette, hogy Marie és Ethan háttértörténetéből többet is feltártak a folytatásban, de egy „brutális” e-mail, amit az egyik jelenlévő filmes barátjától kapott utólag, többek között ahhoz vezetett, hogy a jelenetek nagy részét kivágta.

Bár nem világos, hogy ezek a kivágott jelenetek napvilágot látnak-e, a Mission gonosztevő terveiben bekövetkezett változás: Impossible – Holtak visszavágása első rész végül jobbnak bizonyult a filmnek és a készülő folytatásnak. Az Entity különösen időszerű fenyegetés, mivel a hollywoodi színészek és írók céhei továbbra is sztrájkolnak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos aggodalmak miatt, és mivel olyan gonosztevőt hozott létre, amelynek Ethan számára több személyes tétje van, mint a korábbi részekben, a Hoult újraszabásából származó átdolgozás ígéretes második felét hozta létre a történetnek, amely folytatja McQuarrie győzelmi sorozatát az írói és rendezői székben.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu