Call of Duty: készül a Modern Warfare 3 – és egy társasjáték is?! [VIDEO]

A 2023-as Call of Duty-t teljes egészében a Warzone-ban fogják bemutatni. A társasjáték Kickstarter-kampánya pedig hamarosan indul…

 

 

Az Activision hivatalosan is megerősítette, hogy az idei Call of Duty a tavalyi játék közvetlen folytatása lesz. Sőt, megjelenési dátumot is kaptunk: a Call of Duty: Modern Warfare 3 november 10-én érkezik. Ez derült ki a játék hétfőn megjelent rövid teaseréből. Ez a teaser arra figyelmeztet, hogy „a végső fenyegetés vár” a Modern Warfare 3-ban, és minden jel arra utal, hogy ez a klasszikus CoD rosszfiú, Vladimir Makarov lesz az.

A 41 másodperces teaserben a Modern Warfare bajszos szuperkatonája, John Price figyelmeztet arra, hogy ne temessük el élve az ellenségeinket, mielőtt a teaserben Makarov arcának stilizált, hullámformának tűnő képe jelenik meg.

A tavalyi CoD egy stáblista utáni teaser filmkockát is tartalmazott. Ez látszólag egy orosz terrorista erőt mutatott, amely éppen egy kereskedelmi járatot készül elfoglalni. Makarov pedig figyelmeztette ügynökeit, hogy „no russian”. Ez természetesen a 2009-es Call of Duty: Modern Warfare 2 azonos nevű, hírhedt szintjére utal. Ebben orosz terroristák tucatnyi embert mészároltak le egy moszkvai repülőtéren.

A teaser egy telefonszámot is tartalmaz, amelynek elküldésekor egy hátborzongató kis üzenetet és egy érdekes térképet kapunk…

Júliusban az Activision megerősítette, hogy a CoD 2023, ahogy akkoriban nevezték, augusztusban egy limitált idejű esemény részeként fog megjelenni a Call of Duty: Warzone-ban. A fenti kép úgy tűnik, hogy a játékosok a Modern Warfare 3 leleplezését a Warzone-ban fogják megtapasztalni. Erre várhatóan augusztus 17-én kerül sor.

Az Activision nem jelentette be a CoD: Modern Warfare 3 platformjait. Valószínűleg ugyanazokra a platformra érkezik majd, mint a Modern Warfare 2: PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One és Xbox Series X.

 

 

Call of Duty

 

 

Call of Duty a konyhaasztalon?!

 

Sokan szkeptikusan álltak a Call of Duty: The Board Game-hez. Az első személyű lövöldözős játékok a rángatózó reflexekre és a szívdobogtató akcióra támaszkodnak, hogy megpróbálják megragadni a fegyveres konfliktus elektromosságát. A társasjátékok ezzel szemben a gondos tervezésre és a megfontolt tevékenységre építenek. A két formátum alapvetően ellentétes. Az Arcane Wonders készülő Call of Duty társasjátékának demója azonban elég meggyőző lett.

A Call of Duty: The Board Game asztalon játszható, a csatateret ábrázoló központi térképen, valamint az egyes játékosokat ábrázoló bábúkkal/figurákkal játszható.

A videójáték-sorozatból ismert, magasan képzett operátorok – például Shepherd vagy Ghost – szerepébe bújva fej-fej mellett versenyezhetsz. A cél az, hogy a katonádat a térképen mozgasd, és biztosítsd a központi irányítási pontot. Eközben megpróbálod megölni az ellenfeledet is. Amikor lövöldözések törnek ki, azok gyorsak és halálosak. A vesztes pedig szimplán meghal. Az ellenfelét elgázoló operátor szabadon rohangálhat, esetleg elfoglalhat ellenőrző pontokat, vagy biztosíthat egy kedvezőbb pozíciót.

Ez az alaprendszer többrétegű. Olyan alapvető szabálykönyvet kínál, amely könnyen tanítható és érthető olyanok számára is, akik nem játszanak gyakran hobbitársasjátékokat. De van egy további haladó rendszerekből álló készlet is. Ez beilleszthető az alapjátékba. Utóbbi olyan részleteket kínál, mint például a célzókészülék lefelé célzása a nagyobb pontosság érdekében, a killstreakek elköltése különleges előnyök lehívásához, a kezelő kártyapaklijának testreszabása és a különleges aszimmetrikus karakterképességek. Minden egyes részlet egyszerű, és ha hihetünk a tesztjátékosoknak, könnyű beletanulni.

Sokan igencsak lelkesednek, hogy a játék kampánya ősszel indul a Kickstarteren. A fizikai termékre való várakozást már nehezebb lesz megemészteni – ezek a festhető figurák kiválónak tűnnek…

Forrás: callofduty.com, Kickstarter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu