Baldur’s Gate 3: nem kizárt a kiegészítő hozzá; erősödő modtámogatás

A Larian Studios játéka bár már most is moddolható, hamarosan még inkább javulni fog a szituáció.

 

A Baldur’s Gate 3 jelentős sikernek tekinthető. Még a belga csapat elvárásait is messze túlteljesíti a BioWare-nél elindult, Dungeons & Dragons-alapú IP: Swen Vincke, a Larian vezérigazgatója beismerte, hogy ő már azzal is elégedett lett volna, ha a Steamen az egyidejűleg játszó emberek száma eléri a százezret, de a Valve felületén vasárnap ennek több mint nyolcszorosa is összejött. Vincke a PCGamernek adott interjújában viszont a játék támogatásainak terveiről beszélt: eddig nem tervezték, hogy valamiféle kiegészítőt rakjanak össze a játékhoz, ugyanis ennek több olyan kihívása is van, ami számukra sem lenne egyszerű feladat.

„A 12-20-as szintű kalandok esetében máshogy kell az antagonistákat (akiket le kell győzni) kezelni. Hozzájuk rengeteg fejlesztés szükséges, hogy megfelelően csináljuk meg őket, ami a fejlesztési erőfeszítéseket tekintve sokkal több lenne, mint egy bővítés. Sok D&D-kaland pont emiatt van a 12-es szint alatt. Szóval ez takaros, könnyű bővítési anyagnak hangzik, amíg el nem kezdünk gondolkodni rajta, és ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt az ember elképzeli.

Tudom, hogy mit akarunk csinálni, és a csapat is tudja, hogy merre tartunk. Majd meglátjuk, hogy ez hova vezet. A múltban megtanultam, hogy óvatosnak kell lenni, ha be kell jelentened dolgokat, mielőtt azok készen lennének, mert néha le kell mondanod őket, mert nem működnek. Dolgozhatunk egy Baldur’s Gate 3 kiegészítőn, és lehet, hogy unalmas lesz, és abba kellene hagynunk a munkát, mert ha olyasmin dolgoznánk tovább, ami unalmas, akkor el kellene adnunk nektek, és akkor azt kellene mondanunk, hogy „itt egy unalmas dolog, és azt akarjuk, hogy megvegyétek”. Ez nem lenne jó. Szóval kell a szabadság, hogy kísérletezhessünk és csináljuk a saját dolgainkat. És amikor készen állunk arra, hogy bejelentjük, akkor be fogjuk jelenteni,” mondta Vincke.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a Larian a Baldur’s Gate 3 után valami kisebb projektet szeretne, és egy kiegészítő hozzá megfelelne ennek az elképzelésnek. A játék PlayStation 5-ös portja szeptember hatodikán jelenik meg, és az interjúban szó volt arról, hogy a PS5-ös kiadás megjelenése után a Baldur’s Gate 3 „drámaian moddolhatóbbá” válik, így akkorra tervezhetik a teljes mod-eszköztár kiadását.

Holott már most is vannak érdekes elképzelések: például a Tactician Plus Feriat111-től még nehezebbé teszi a Larian játékát…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu