Diablo IV: az internetkapcsolat direkt bontása kitiltással jár!

Ez aztán a szép fényes jövő: a trükköző játékosokat az Activision Blizzard ki fogja tiltani.

 

A múlt héten több bátor játékos is internetkapcsolatot bontott a Diablo IV futtatása közben, hogy az akció-RPG lehetővé tegye számukra a szezonális módban a nem szezonális karakterük használatát. (Ne feledjük: a játéknak konstans internetkapcsolat kell, holott egy olyan alkotásról beszélünk, amit lényegében egyedül, offline is tehetnénk… és így is működött a franchise első két része.) Eközben ezt a rést bezárta a kiadó, ugyanis már nem lehet az értékes tárgyakat ide-oda mozgatni, sőt, az Activision Blizzard állítólag kitiltott mindenkit, aki így trükközött…

Adam Fletcher, a játék közösségi menedzsere írta a fórumon, hogy egy patch segítségével kijavították a glitchet, és felléptek az incidenst kihasználó fiókok ellen. A glitch segítségével a szezonális gyémántokat (a Diablo IV egyik pénzneme…) „a vadvilágba”, az Eternal Realmba ki lehetett hozni, úgyhogy mondhatnánk azt is, hogy permaban történhetett nem egy esetben. A Redditen van, akit kitiltottak, vagy ismernek valakit. Az egyik kitiltott felhasználó 150 millió aranyat mozgatott a szezonális karakterére. Tudta a kockázatokat, de megunta a játékot. A másik illetőt egy barátja arra használta, hogy mozgassa az aranyát, és olyanért tiltották ki, amiről ő nem is tudott.

A szezonális karakterek egyes szintről kezdenek, és csak néhány tárgyat hozhatnak el az Eternal Realmból, hogy egyenlő esélyekkel alakuljanak ki a ranglétrák (leaderboardok), és az arany és a tárgyak mozgatása felrúgja az esélyeket. Eközben a Diablo IV első szezonja fut, de a játék megjelenése óta a játékosok végtelenül resetelték a dungeonöket az XP-farmolásért, illetve olyan ritka tárgyakat is szereztek, amiknek a megszerzési rátája (drop rate) hibás volt, ám az érintett felhasználókat nem tiltották ki. Az internetkábel kihúzásáért pedig kitiltanak. Megvan az Activision Blizzard prioritása: pénz, pénz, pénz, pénz, pénz.

Majd szóljanak, ha offline lehet játszani. Ja, olyan nem lesz, tehát a Diablo IV-nek lejárati ideje van.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu