Steam Deck: a Valve már felújított, használt készülékeket is értékesít

Az angolul refurbished néven futó változatokkal akár ötvenezer forintot is spórolhatunk, ha nem akarunk új készüléket vásárolni.

 

Nem biztos, hogy a felújított kifejezés illő, mert a refurbished alatt olyan termékeket is ért a Valve, amik akár nem voltak használva (kibontották a csomagolását, majd visszaküldték, így papíron használt készülékről van szó). Akárhogy is vált használttá a kérdéses Steam Deck, a piaci normát követve a Valve ezeket a modelleket olcsóbban értékesíti. A 64 GB-os eMMC-s modell 339 euró (419 helyett), a 256 GB-os NVMe SSD-s kiszerelés 439 euró (549 helyett), az 512 GB-os csúcsmodell pedig 539 euró (679 helyett). Szóval jelentős kedvezményekkel csaphatunk le a hordozható PC-re.

„Mindegyik hitelesített (Certified) Steam Decket alaposan teszteltük ugyanolyan magas színvonalon, mint a kiskereskedelmi egységeket. Minden eszköz teljes gyári visszaállításon, szoftverfrissítésen és egy több mint 100 tesztet magában foglaló átfogó vizsgálaton megy keresztül a Valve egyik létesítményében. A tesztek között szerepel az összes vezérlőbemenet, az audiorendszer, a képernyő és a belső részek ellenőrzése is. Az akkumulátorok állapotát is értékelik a megfelelő működés és a hosszú élettartam biztosítása érdekében. Minden felújított egység megfelel az új kiskereskedelmi egységek teljesítménynormáinak, vagy akár meg is haladja azokat. Bár lehetnek kisebb kozmetikai hibáik, megbízható, kiváló minőségű játékélményt nyújtanak alacsonyabb áron,” írja a Valve oldala.

Más okból is érdemes megfontolni a refurbished Steam Deck vásárlását: az új modellekhez hasonlóan itt is egy évig garanciális a készülék (kivéve, ha a felhasználó országában ennél hosszabb tartamot ír elő a törvény), és ugyanúgy kapunk egy tápegységet (használt ez is), egy tokot, illetve a Quick Start kézikönyvet. Addig a Valve az akkumulátor élettartamának fejlesztésére fog koncentrálni a hardveres komponensek újabbra váltása (pl. OLED-kijelző) helyett.

Úgyhogy ha mondjuk egy családtagnak szeretnénk egy második Steam Decket szerezni (mert a miénket folyton elhappolják), akkor így olcsón be lehet szerezni egyet hivatalos forrásból.

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu