Egy évtized után ismét a QuakeConon John Carmack!

Az id Software társalapítója örömmel látta, hogy senki sem orrol rá, miután több jogi vitája is volt, amikor a stúdiótól a ma már a Meta alá tartozó Oculus VR-hoz igazolt 2013-ban.

 

Már tíz éve, hogy a belső nézetes lövöldözős játékok, az FPS-ek atyjának is tekinthető John Carmack maga mögött hagyta az id Software-t, ugyanis a Bethesda anyacége, az azóta a Microsoft birtokában levő Zenimax Media nem engedélyezte számára, hogy a VR-headseten megjelenjenek azok a játékok, amiken ő dolgozott. Később a Zenimax beperelte a Facebookot (akkor még az anyacég nem Meta néven futott) azzal vádolva Mark Zuckerbergéket, hogy az Oculus a VR-os intellektuális tulajdonukat ellopta. Carmackot végül felmentették, ám ő 2017-ben új pert indított volt munkáltatója ellen, mert szerinte at id Software felvásárlásából neki 22 millió dollár jár. 2018-ban megállapodott a két fél.

Carmack a Twitteren vasárnap örömmel számolt be a QuakeConos élményeiről, ugyanis egy évtizednyi szünet után ő is jelen volt az id Software és a Bethesda rendezvényén: „Az első QuakeConom egy évtized óta! Annyira örülök, hogy most már minden rendben van és szívesen látnak. Nem voltam teljesen biztos benne, hogy mire számíthatok egy COVID utáni, általános belépő nélküli rendezvényen, de a BYOC tele volt, és az energia még a harmadik napon is magas volt.

A normális Oculus Connect-féle viselkedésem az lett volna, hogy csak elkezdtem volna beszélgetni az első emberekkel, akik kérdeztek, és hagytam volna, hogy a tömeg összegyűljön egy rögtönzött előadásért, de a QuakeCon munkatársai spontán módon mindent sorba szerveztek egy sorba, hatékony fotózással és aláírással. Nagyszerű volt találkozni az Id Software család néhány új fejlesztőjével; sok sikert kívánok az örökség folytatásához! A Quake Champions Pro League verseny két utolsó mérkőzését is megnézhettük, Shane Hendrixson izgalmas utolsó pillanatban aratott győzelmével,” írta Carmack.

Mivel Carmack már 2020-ban is örömmel fogadta, amikor a Microsoft felvásárolta a Zenimaxot, szívesen együttműködne az id Software-rel, amivel mi biztosan jól járhatnánk, hiszen az id Tech engine-ekkel is bebizonyította, hogy érti a dolgát…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu