A periféria: rossz hírt kaptak az utóbbi idők egyik legjobb sci-fi sorozatának rajongói!

MOZI HÍREK – Az Amazon William Gibson művén alapuló A periféria (The Peripheral) című sorozatának folytatása bár úgy nézett ki, hogy sínen van, végül mégis törölték.

 

 

Vége. A periféria (The Peripheral) címen futó sorozatot, az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi szériáját, törölték. A hír annak ellenére érkezett, hogy az Amazon még februárban megújította a sorozatot a második évadra. A sorozat, amely William Gibson azonos című regényén alapul, 2022. október 21-én debütált az Amazonon.

A főszereplője Chloë Grace Moretz volt, és Lisa Joy és Jonathan Nolan executive produceri munkáját az Amazonnal kötött gazdag összevont szerződésük keretében hirdették meg.

Egy, a helyzetet ismerő személy szerint a döntést, hogy nem folytatják a második évadot, nagyban befolyásolta a folyamatban lévő író- és színészsztrájk. Lényegében, még ha a sorozat gyártása holnap folytatódna, a 2. évad csak 2025-ben lenne elérhető.

A hivatalos logline szerint a sorozat „középpontjában Flynne Fisher (Moretz) áll, egy nő, aki megpróbálja összerakni széthullott családja darabjait a holnap Amerikájának egy elfeledett sarkában. Flynne okos, ambiciózus és halálra van ítélve. Nincs jövője; egészen addig, amíg a jövő el nem hívja őt”.

Moretz mellett az első évad szereplőgárdájában szerepelt még Jack Reynor, Gary Carr, Eli Goree, Louis Herthum, JJ Feild, T’Nia Miller, Charlotte Riley, Alexandra Billings, Adelind Horan, Alex Hernandez, Katie Leung, Julian Moore-Cook, Melinda Page Hamilton, Chris Coy és Austin Rising.

Scott B. Smith fejlesztette a sorozatot a televízió számára, és ő volt az executive producer és showrunner. Nolan és Joy a Kilter Films producerei voltak. Vincenzo Natali volt az executive producer és rendező, Athena Wickham és Steven Hoban pedig szintén executive producer. Az Amazon Studios és a Warner Bros. Television a Kilter Films közreműködésével gyártott.

A „The Peripheral” volt az első sorozat, amely Nolan és Joy és az Amazonnal kötött szerződése keretében debütált, amely a hírek szerint 150 millió dollárt ér. A duó egy, a „Fallout” című videojáték-franchise-on alapuló sorozatot is készít, bár ennek a projektnek még nincs premierdátuma. A sorozat forgatását állítólag az év elején fejezték be.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu