Ahsoka elbukhat?! Ez az Erő-képesség jelentheti számára a legnagyobb fenyegetést!

MOZI HÍREK – Ahsoka már megmutatta, hogyan erősödött meg a Csillagok háborúja során, de van egy Erő-képesség, amivel most veszélyesen lenyűgözően bánik. (FIGYELEM! Ez a cikk spoilereket tartalmaz az Ahsoka 1. és 2. epizódjáról.)

 

 

Az Ahsoka szériában, úgy tűnik, hogy a címszereplő egy új Erő-képességgel bír, ami végül kikövezheti az útját a sötét oldalra. Ahsoka Tano hatalmasat fejlődött képességeiben és hatalmában, és az Erővel való kapcsolatát az évek során, mióta Anakin Skywalker padawanja lett, egyre tökéletesítette. Képzettségének és természetes képességeinek köszönhetően Ahsoka képes volt legyőzni Darth Mault és túlélni a 66-os parancsot, később pedig Darth Vaderrel szemben is helytállt Malachoron.

Az Ahsoka 1. és 2. epizódjából már kiderült, hogy a címszereplő hatalma milyen módon nőtt meg az Erőben a Star Wars Rebels cselekménye óta.

Ez a harcmodorában is megmutatkozott, új intenzitást mutatva, miközben Thrawn nyomára akart bukkanni. Az egyik jelenetben még azt is látjuk, hogy könnyedén kitér a titokzatos Marrok inkvizítor pörgő fénykardja elől, amikor az hátulról elrepül mellette. Mindez jelzi, hogy milyen mélyen kapcsolódik az Erőhöz. A Mandalóri 2. évadában Ahsoka egyszerűen az Erőn keresztül beszélgetett Grogu-val. Képes volt megtudni a nevét és részleteket közölni a múltjáról. Mindegyik képesség lenyűgöző, de van egy Force Power, amit Ahsoka most már veszélyes módon tud használni.

Ahsoka megmutatta, hogy képes hallani a múlt hangjait. Ezt leginkább az Éjnővérek templomában láthattuk az Arcanán, valamint Shin és Sabine párbaja során a Lothalon. Ez a pszichometria nevű képesség egy változata, amely hasonló ahhoz, amit Cal Kestis használt a Star Wars Jedi-játékokban. Lehetővé teszi, hogy a képesség birtokosa ne csak hallja, hanem át is élje a múltat. Ez a képesség nem csak hihetetlenül ritka, de veszélyes is lehet a használójára nézve.

 

Miért vezethet Ahsoka új Erő-képessége a sötét oldalra?

 

A múlt megtapasztalása sokkal másabb, mint látni, mivel a képesség birtokosa át tudja érezni a történtek összes érzelmét. Ez veszélyes útra terelheti hősünket. Ugyanis az erős érzelmek kaput jelenthetnek a sötét oldalra való átálláshoz. Különösen igaz ez a már megtörtént eseményekre, ahogyan a másik véglet a jövőben látott eseményekre is.

Ahsokának tehát nagyon résen kell lennie, amikor ezt az Erő-erőt használja, különben azt kockáztatja, hogy hasonló útra lép, mint régi mestere.

Mivel Ahsoka rendkívül óvatos ezen a téren, nem valószínű, hogy csak úgy elkövetne egy ilyen hibát. Ám az a buzgalma, hogy megszabadítsa a galaxist Thrawn admirális fenyegetésétől, ellenállhatatlan kísértést jelenthet arra, hogy bármit megtegyen. Saját múltbeli tragédiái, amelyek a háború miatt történtek, még inkább elszánttá tehetik őt arra, hogy olyan dolgokat tegyen, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartott. Kétségtelen, hogy Ahsoka új Erő-ereje izgalmas és hasznos, de a sorozat megmutathatja annak költséges következményeit, ha továbbra is használja azt Thrawn keresése során.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu