A Disney újabb várva várt sorozatot dobhat a kukába – mi lesz veled, Disney Plus?!

MOZI HÍREK – A Disney Plus várva várt adaptációja megszorítások áldozatául esett, mivel a vállalat egy karcsúbb, jövedelmezőbb streaming modellre törekszik.

 

 

A Spiderwick krónikák (The Spiderwick Chronicles) Disney Plus sorozatot a médiabirodalomban hozott költségcsökkentő döntések hulláma közepette törölték.

A The Spiderwick Chronicles egy tervezett élőszereplős Disney Plus sorozat volt, amely az azonos című gyermekkönyvsorozatot adaptálta volna, amely a Grace család kalandjait mesélte el, a történet középpontjában a három gyermekkel.

Miután beköltöznek a Spiderwick-birtokra, a gyerekek felfedezik a varázslatos tündéreket. Nagy kalandba keverednek, amely a világ megmentéséért vívott harcig fajul a rosszindulatú lényekkel. A könyvsorozat sikeres volt, majd 2008-ban játékfilm is készült belőle, amelyet a kritikusok is kedvezően fogadtak. A Disney bejelentette, hogy tervezi a Disney Plus számára egy kidolgozottabb adaptáció elkészítését, amelynek forgatása 2022-ben kezdődött.

A Disney a költségcsökkentésre és költségvetési gazdálkodásra tett hosszú és szándékos próbálkozásának legújabb aktusaként úgy döntött, hogy a projekt megjelenési terveit félreteszi. Ahogy arról a Deadline beszámolt, a vállalat új kezdeményezése, hogy a saját IP-re koncentráljon. A Disney Plus és a Hulu szigorúbb tartalmi ellenőrzése vezetett oda, hogy a sorozatot levették a napirendről. A Spiderwick krónikák nem az első áldozata az ilyen jellegű költségcsökkentő döntésnek. Egy Indiana Jones Disney Plus sorozatot is töröltek a fejlesztés közepén. Annak ellenére, hogy a Lucasfilm tulajdonában lévő nagynevű IP-ről van szó. A vállalat azt is vállalta, hogy összességében kevesebb tartalmat készít a legnagyobb IP-ik alapján. Így a projekt sajnos másokkal szemben alulmaradt a Disney Plus kiadására vonatkozó pályázatban.

A Disney Plus sorozat megjelenésének törlése ellenére a 8 epizódos évadot már elkészítette a Paramount Television Studios és a 20th Television. A törölt Batgirl-filmmel ellentétben, amelyet a DCU főnöke, Peter Safran állítólag azért tettek félre annak ellenére, hogy már az utómunkálatoknál tart, mert ártott volna a márkának, a The Spiderwick Chronicles továbbra is megjelenhet. A Paramount TV Studios jelenleg potenciális vevőket keres az elkészült projektre. A sorozat főszereplői Jack Dylan Grazer, Lyon Daniels, Noah Cottrell, Joy Bryant, Mychala Lee és Christian Slater voltak az antagonista szerepében.

A Disney már évek óta a költségcsökkentés hadiösvényén van, Bob Iger lemondott a fizetéséről a többi vezető 2020-as fizetéscsökkentésével együtt, az erőfeszítés részeként, amelyről a vezetők nem voltak elégedettek.

A legutóbbi stratégiai váltás, amely a kevesebb tartalom előállítására és a saját tulajdonú IP előnyben részesítésére összpontosít, a májusban hozott és bejelentett döntésekből ered. Ezek most kezdik megmutatni a hatásukat. A kevesebb tartalom és a nagyobb IP-ken, például a Star Warson és a Marvel Cinematic Universe-en alapuló projektek minőségének fokozottabb ellenőrzése jó lépés. Ám a külső IP-k elutasítása erősen vitatható.

A Spiderwick krónikák lehet, hogy a Disney Pluson nem lesz jelen. Ám a platform nem lesz híján a hasonló projekteknek. Hiszen a közelgő Percy Jackson és az olimposziak sorozat továbbra is a streamingszolgáltatónál van.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu