Nincs mese! A Facebook és Instagram most már tényleg bevezetik a FIZETŐS változatot – sőt, van egy csavar is!

TECH HÍREK – A New York Times információi szerint az EU-ban hamarosan fizetős, reklámmentes verzióval bővülhetnek a Facebook és az Instagram. Az előfizetés opcionális lesz, és az ingyenes változatok is megmaradnak. A Meta az európai adatvédelmi szabályozásokhoz igazodva tervezi ezt a változást.

 

Nemrégiben három különálló informátor is megerősítette a The New York Times-nek, hogy a Meta új előfizetési lehetőséget vizionál az Európai Unió területén élő felhasználóknak. Az előfizetés lényege, hogy a felhasználók végre megszabadulhatnak a Facebook és az Instagram állandó reklámcunamiájától.

Az ötlet hátterében az áll, hogy a Meta így kíván megfelelni az EU adatvédelmi normáinak, amelyek sok fejfájást okoztak már az internetes óriásnak. Az előfizetés ára egyelőre nem ismert, de az információk szerint az ingyenes változatok nem kerülnek eltörlésre, tehát az előfizetés csupán egy további lehetőség lesz a felhasználók számára. Érdekesség, hogy a változásokat kizárólag az EU-ban tervezik bevezetni.

Az elmúlt időben a GDPR és egyéb adatvédelmi intézkedések miatt egyre nehezebbé vált a hirdetésalapú üzleti modellek fenntartása az EU-ban. Ebben a környezetben logikus lépésnek tűnik, hogy a Meta új utakat keres, és az előfizetéses modell felé nyit. Korábban megjelent pletykák szerint a Meta esetleg teljesen kivonulna az EU piacáról, de ezek a híresztelések hamar cáfolatra leltek. A fizetős változat bevezetése ugyanakkor egy reális és kevésbé drasztikus alternatíva lehet.

Forrás: The New York Times

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu