Kiderült, ki fejleszti a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-t! Jó döntés? [VIDEO]

Az internet sajnos nem felejt, úgyhogy amit a stúdió közel hét és fél éve mondott, még árthat a kiadónak (illetve a Sötétség világa IP tulajdonosának), a Paradoxnak…

 

A Paradox Interactive megerősítette, hogy kik fejlesztik a játékot, miután az eredeti stúdióva, a Hardsuit Labsszel befürdött a kiadó. A stúdióváltásnak egy másik következménye is lett: az eddig tervezett PlayStation 4 és Xbox One verziókról le kell mondanunk, de erre már akkor is gondolhattunk, amikor a Paradox elvette a projektet az előző stúdiótól. A játékot most a The Chinese Room fejleszti, és a teljeskörű játékmenetes bemutatára még januárig várnunk kell. Először essünk túl a kötelező körökön, aztán visszatérünk a stúdióra…

A The Chinese Room stúdióigazgatója, Ed Daly a sajtóközleményben ezt írta: „A Vampire: The Masquerade különleges helyet foglal el a szívünkben. A történetvilág sötét, bonyolult, a modern társadalomra épülő narratívákkal teli környezete tökéletesen illik stúdiónk katalógusába. A Bloodlines 2 az eddigi legambiciózusabb projektünk. A franchise rajongói már nagyon várták ezt a játékot, és mi készen állunk a kihívásra. Több mint 15 évnyi díjnyertes tapasztalatot hozunk a projektbe, és olyan játékot készítünk, amely tiszteleg elődje öröksége előtt, miközben játékmenetét a modern korba helyezi.”

Sean Greaney, a Paradox Interactive Sötétség világáért (World of Darkness) felelős alelnöke hozzátette: „Azonnal lenyűgözött minket, amikor megláttuk a The Chinese Room ajánlatát a Bloodlines 2-re. Igazi szenvedélyük van a forrásanyag iránt, így ideális partnerek a Vampire: The Masquerade környezetében a történet kidolgozásához, amely a játékosok számára is rezonál. Elkötelezettek vagyunk a Bloodlines 2 sikere mellett. Egy olyan stúdió bevonása, amely osztja az elképzeléseinket, döntő fontosságú volt ahhoz, hogy segítsünk elérni ezeket a célokat. A franchise rajongói megnyugodhatnak, tudván, hogy a Bloodlines 2 jó kezekben van, és januárban többet is megosztunk majd veletek.”

A stúdióról magáról is van egy rövid közlemény: „A Sumo Digitalhoz tartozó The Chinese Room fejleszti a várva várt Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-t. A stúdió magával hozta a díjnyertes történetmesélésüket, és egy kiváló minőségű akció-RPG-t hoz létre az AAA játékok fejlesztésében tapasztalattal rendelkező, tehetséges fejlesztők által. A rajongók, akik már alig várják, hogy belemerüljenek a játékba, 2024 januárjában várhatják a játékmenet leleplezését és 2024 őszén a megjelenést. A The Chinese Room arról ismert, hogy úttörő első személyű címeket készít, amelyek érzelmekben gazdag narratíváikért többek között BAFTA- és TIGA-díjakat nyertek. A stúdió világszínvonalú háttere alkalmassá teszi őket arra, hogy egy modern Seattle-ben játszódó vámpírtörténetet meséljenek el egy World of Darkness akció-RPG-re újragondolva.

A Bloodlines 2 a játékosokat Seattle sötét bugyraiba kalauzolja, ahol a vámpírok a túlélésért és a felsőbbrendűségért küzdenek. Idős vámpírként a játékosok lenyűgöző karakterekkel találkoznak, bonyolult politikai kapcsolatokat manővereznek, zsákmány után leselkednek a város utcáin, és intenzív harcban vesznek részt, miközben egyensúlyban tartják a vérszükségletet. A játék során a játékosoknak mindig figyelniük kell a környezetükre, különben azt kockáztatják, hogy megszegik a Masquerade-et, a titoktartás abszolút törvényét, amely a vámpírtársadalmat rejtve tartja az emberiség elől.”

Na, akkor mi is a probléma a The Chinese Roommal? 2016 tavaszán azt írta a Twitteren a stúdió a GameSpot cikkére reagálva („A Cyberpunk 2077 minden téren ambíciózusabb a The Witchernél”), hogy „de ugyanannyira szexista, ha a mellékelt képből indulunk ki”. Finoman szólva ez a stúdió legemlékezetesebb húzása. Erre a legtöbb interakciót kapó válasz emlékezteti az olvasót, hogy korábban miken dolgozott a The Chinese Room: „Megbántam, hogy fizettem az Amnesia: A Machine for Pigsért, a Dear Estherért, és az Everybody’s Gone to the Rapture-ért. Kár, hogy nem igényelhetek pénzvisszatérítést!” Egy másik válasz: „A fenébe ezzel a neopuritán, a szexet elítélő hangnemmel!”, de ez is elgondolkodtató reakció: „Ha valami szexi, az nem egyenlő azzal, hogy szexista. A The Witcher 3 szó szerint azzal kezd, hogy Geralt meztelenül ül egy fürdőkádban. Ez kétirányú!”

A stúdiónak lényegében egyetlen épkézláb játéka sem volt. Biztos, hogy jó döntés rájuk bízni egy, a mai napig is kedvelt és népszerű játék folytatásának fejlesztését? A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 2024 őszén jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu