Xbox Game Pass: több mint egy tucat játéktól kell búcsút vennünk szeptemberben!

Az Xbox Game Pass előfizetőknek nyolc olyan játékra kell figyelniük, amelyek a tervek szerint szeptemberben elhagyják a szolgáltatást – hat pedig már 1-én távozott…

 

 

Az Xbox Game Pass és az Ultimate most hat játéktól szabadult meg. Köztük minden idők egyik legjobban értékelt Xbox Series X játéktól! A Microsoft soha nem árulja el, hogy mennyi ideig lesz elérhető egy cím a Game Passon keresztül, amikor hozzáadják. Így mindig nem világos, hogy egy játék meddig marad meg. Sajnos a Microsoft nem igazán hirdeti, ha egy játék hamarosan távozik. E azt jelenti, hogy a Game Pass-könyvtár kezelése kihívást jelenthet.

A következő hat játék már nem érhető el az előfizetéses szolgáltatással: Black Desert, Commandos 3 – HD Remaster, Immortality, Nuclear Throne, Surgeon Simulator 2 és Tinykin.

A kiemelkedő itt a 2022-es Immortality című játék. A Metacriticen 88-as értékkel büszkélkedhet. Hogy ezt a számot kontextusba helyezzük, az Xbox két nagy megjelenése idén: Starfield és a Hi-Fi Rush 87-es értékkel rendelkezik a Metacriticen. A 88 pont a kritikailag elismert határán van. Így nem meglepő, hogy ez az Xbox Game Pass egyik legjobban értékelt Xbox Series X játéka.

Azok számára, akik még nem hallottak a játékról, Sam Barlow fejéből pattant ki, aki egy ismert indie fejlesztő. Független fejlesztőként a 2015-ös Her Story kiadásával szerzett magának nevet. A játék nevezetesen három jelölést is kapott a The Game Awards 2022-en.

 

Még több Xbox Game Pass-távozó 2023 szeptemberében

 

A hivatalos Xbox Game Pass bejelentés 2023 szeptemberének első felére várhatóan szeptember 5-én, kedden vagy annak környékén érkezik. Ekkor a Microsoft elárulja, hogy mely címek távoznak szeptember 15-én. Elképzelhető, hogy mind a nyolc játék szerepel majd a szeptember 15-i eltávolítási dátummal.

Ám arra is van esély, hogy a lentebb felsorolt játékok közül néhányat inkább szeptember 30-án távolítanak el, így a rajongóknak érdemes ezt szem előtt tartaniuk.

Mindenesetre a nyolc játék, amelyről megerősítették, hogy 2023 szeptemberében eltávolítják az Xbox Game Passról, a következő: Train Sim World 3: Standard Edition, Metal: Hellsinger, Fuga: Melodies of Steel, Civilization 6, Tainted Grail: Conquest, Aragami 2, DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace és Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition. Aki az Xbox Game Pass Leaving Soon szekciójába navigál, láthatja, hogy a Metal: Hellsinger valójában kétszer szerepel a listán. Ez azért van, mert az Xbox One verziója külön szerepel az Xbox Series X/S verziójától.

 

Xbox Game Pass „Games Leaving Soon” lista:

  • Aragami 2
  • Civilization 6
  • Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition
  • DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace
  • Fuga: Melodies of Steel
  • Metal: Hellsinger
  • Tainted Grail: Conquest
  • Train Sim World 3: Standard Edition

 

Ezek közül a rajongók talán a Metal: Hellsinger, a Fuga: Melodies of Steel, a Civilization 6 és a Danganronpa V3: Killing Harmony játékokat látják a legszomorúbbnak. A Metal: Hellsinger egy ritmus FPS játék, amely többnyire pozitív kritikákat kapott. Még a The Game Awards 2022 díjára is jelölték.

A Fuga: Melodies of Steel pedig egy stratégiai játék, amely hasonlóan pozitív kritikákat kapott, és nemrég kapott egy folytatást, amely még több kritikai elismerést kapott.

A Civilization 6-ot tényleg nem kell bemutatni, hiszen a régóta futó stratégiai játéksorozat legújabb része. Konzolos változata közel sem volt olyan népszerű, mint a PC-s port. Azonban így is szomorú, hogy eltávolították a szolgáltatásból. A Danganronpa-sorozatnak is van egy nagyon elkötelezett rajongótábora. Ők kétségkívül szomorúak lesznek, hogy a Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Editiont eltávolították az Xbox Game Pass kínálatából.

Forrás: Pure Xbox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu