Ahsoka: megismerhetjük végre Obi-Wan Kenobi vadabb oldalát?!

MOZI HÍREK – Obi-Wan Kenobi eléggé ragaszkodott a szabályokhoz, de az Ahsoka egyik pillanata bebizonyította, hogy fénykorában még benne is volt egy kis vadság.

 

 

A Disney+-on nemrégiben bemutatott Ahsoka epizódja úgy tűnt, hogy némi extra infót szolgáltat a Star Wars előzményfilmekben látott egyik eseményhez. Kiderült, hogy Obi-Wan Kenobi, a Jedik cserkésztáborának vezetője, a rendnél töltött ideje alatt figyelmen kívül hagyott egy meglehetősen kirívó szabályt. Micsoda lázadó!

Obi-Wan az egyik olyan Jedi, aki mindig is a legnagyobb tiszteletnek tartotta a Rendet, de kiderült, hogy még ő sem volt olyan makulátlanul tiszta, mint amilyennek szerette volna, hogy az emberek higgyék.

Amint arra a Screen Rant rámutatott, az Ahsoka egyik legutóbbi epizódjában az ősi Jedi-droid Huyang elmagyarázott bizonyos eljárásokat, amelyeket a Rend tagjai alkalmaznak. Az egyik ilyen eljárás az volt, hogy a megfigyelés elkerülése érdekében a bolygótól elég messze kiléptek a hipertérből. Így elkerülhetik, hogy magukra vonják a figyelmet. Nos, a jó memóriával rendelkező rajongók észrevehetik, hogy az Obi-Wan Kenobi nagy meséjében egy bizonyos eset egyáltalán nem így zajlott.

A Star Wars: Episode II: Attack of the Clones, vagyis A klónok támadása című filmben Obi-Wan nyomozása során a Kamino bolygóra utazik. Miközben a hajóján lévő hipertérgyűrűt használja, a bolygóhoz különösen közel lép ki a fénysebességből. Nem igazán veszi a fáradságot, hogy átvizsgálja a területet fenyegetések után, mielőtt a vizes felszínre érne. Ez égbekiáltóan figyelmen kívül hagyja azt, amiről végül kiderül, hogy a Jedik számára ismeretlen területen a szokásos működési eljárás. Természetesen ezek az eljárások akkoriban nem voltak a Star Wars kánon részei. De ez érdekes módon segít továbbfejleszteni Obi-Wan karakterét.

Obi-Wan már a Csillagok háborúja előzményfilmjei előtti időkben is mutatta lázadó oldalát. Persze, minden padawanban van egy kis szabályszegő hajlam. De ő ezt az egész jedi korszakában megtartotta. Talán a legjelentősebb a kapcsolata Satine Kryze-vel, Mandalore hercegnőjével. A leghíresebb jedi szabály, hogy a szerelem tilos a Rendben.

De Obi-Wan ezt nagyon is megszegte, sőt, végül elárulta, hogy ha Satine arra kérte volna, hogy hagyja el a Jediket, akkor megtette volna.

Ahsoka pillanata valószínűleg egy egyszerű, eldobott sornak volt szánva, amely egy kis extra információt nyújt a Jedi Rendről, és mivel Huyang programozása lényegében arra kényszeríti, hogy szigorúan betartsa ezeket a szabályokat, nincs jobb karakter, aki ezt a felvilágosítást adhatná. De a rajongóknak akaratlanul is újabb betekintést nyújtott Obi-Wan vad oldalába, bármennyire is enyhe volt az Episode II-es eset. Végül is ő az egyik a sok „nem hagyományos Jedi” közül, aki segített Ahsokát azzá a büszke szabályszegővé tenni, akivé vált.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu