Unreal Engine 5-ön fut a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

A kiadó, a Paradox bízik a kitűzött megjelenési időszakban, ám kérdéses, hogy az új fejlesztők képesek lesznek-e felnőni az elvárásokhoz!

 

A hétvégén mi is beszámoltunk arról, hogy a PAX West 2023-on a Paradox Interactive ismét leleplezte a 2004-ben megjelent, akkoriban Source engine-en futó játék folytatását, miután az eredeti bejelentés óta több év is eltelt (sőt, a 2020 végére tervezett megjelenés sem jött össze), és az első stúdió is kiesett a pixisből. Most viszont a Paradox bizakodó, ugyanis a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 már alfa fejlesztési állapotban tart.

Sean Greaney, a Paradox Interactive Sötétség világáért (World of Darkness; ebben az univerzumban van a játék is) felelős alelnöke a Digital Trendsnek adott interjújában optimistán nyilatkozott a kitűzött megjelenési időszakról: „Ha nem bíznánk az új megjelenési időszakban, nem indítottuk volna el az új marketingkampányt. Nem véletlenül nem beszéltünk egy ideje erről a játékról, és nem véletlenül nem volt vele kapcsolatos marketing. Azt akartuk, hogy a The Chinese Roomnak legyen lehetősége arra, hogy megkapja a feladatot, hogy némi megszakítás nélküli fejlesztési idővel és tiszta alfa fejlesztési állapottal lépjen elő. Most, hogy túl vagyunk az alfán, itt az ideje, hogy elkezdjünk beszélni a rajongóinkkal.

A Hardsuit Labs egy nagyszerű stúdió, és rengeteg jó munkát végeztek ezen a projekten. Egyszerűen csak nagyon eltérő elképzeléseink voltak a végtermékről, és nem tudtunk összehangolódni. Ezért az volt a helyes, hogy befejeztük az együttműködést, és kerestünk egy olyan stúdiót, amelyik osztja ezt az elképzelést. A játékon végzett munka nagyon fontos volt ahhoz, hogy eljussunk egy bizonyos pontra, így a témák, Seattle, mint a helyszín, valamint a művészet és a karakterek jelentős része átjutott,” nyilatkozta Greaney.

Így a Hardsuit Labs elemeiből sokat átemelt a The Chinese Room, ami ráadásul engine-t is cserélt, ugyanis az Unreal Engine 4 helyett az Unreal Engine 5-öt használja a stúdió (nem erősítették még meg az Nvidia DLSS és a sugárkövetés, ray tracing használatát; a Hardsuit Labs régebben ezt beígérte). Továbbra is belső nézetes AAA akció-RPG, de egy „hígvérű” vámpír helyett egy hosszú időn után magához térő időset irányíthatunk.

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 2024 őszén jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu