The Last of Us: ha ez a karakter lesz a 3. évad főszereplője, az sokkolni fogja a közönséget!

Az HBO The Last of Us sorozata folytatódhat a harmadik évadban és azon túl is, ha új főszereplőt karol fel. Ám a rajongóknak nem fog tetszeni a legpraktikusabb választás. FIGYELEM! Spoilerek következnek a The Last of Us Part II játékról!

 

 

Ha az HBO The Last of Us-adaptációja a 2. évadban szorosan követi a játékokat, akkor véget kell érjen. Vagy át kell helyeznie a hangsúlyt egy új főszereplőre. Azonban a rajongóknak nem fog tetszeni, hogy kire.

A The Last of Us sorozat nagyban merít a videójátékból, amelynek jelenleg egyetlen folytatása van; a The Last of Us 2. évada a második játék eseményeit adaptálja majd, de lehetséges, hogy azokon túl is folytatódik.

A széria akár három évadnál tovább is mehetne. Ám ehhez meg kellene változtatnia a történethez való hozzáállását. Ez különösen akkor igaz, ha az HBO-sorozat hű marad Joel és Ellie karakterének ívéhez a forrásanyagból. Az ő játékuk befejezése nem alkalmas több epizódra. Így a sorozatnak új főszereplőre lenne szüksége a további részekhez.

 

A The Last of Us 2. évada bemutatja Joel gyilkosát, Abbyt

 

A The Last of Us 3. évadának részben azért kell majd új karakterekre helyeznie a hangsúlyt, mert Joel valószínűleg meghal a 2. évad során. Pascal karakterét a játékokban megölik, méghozzá azért, amit a kórházi mészárlás során tett. Joel gyilkosa nem más, mint Abby, a Szentjánosbogarak orvosának, Jerry Andersonnak a lánya. Joel a játékokban megöli Jerryt. Ugyanezt a döntést hozza meg a The Last of Us első évadának fináléjában is. Abby a nyomára bukkan, és bosszúból megöli. Ez küldi Ellie-t a saját bosszúvágytól fűtött küldetésére a The Last of Us II-ben.

Lehetséges, hogy a The Last of Us 2. évada átrendezi a játékok idővonalát, így Pascal több időt kap a képernyőn, és a halálát a fináléra tartogatja.

Ha a 2. évad ezt az utat választja, akkor az HBO sorozata a The Last of Us II eseményeit a 3. évadba is belenyúlhat. Egy harmadik rész azonban valószínűleg Ellie játékbeli befejezésével zárulna, amiben hazatér és családot alapít barátnőjével. Mivel valójában sosem használja fel a vérét a gyógymód megtalálására, a The Last of Us III még mindig lehetséges. Ellie története azonban úgy tűnik, hogy véget ért. Kár lenne a boldog befejezést elvágni a további epizódok kedvéért.

Abby az egyik leggyűlöltebb karakter a The Last of Us játékokban. Ez nem meglepő, tekintve, hogy megöli az egyik szeretett főszereplőt. Abby karakterének íve mégis eléggé tükrözi Ellie-ét. A játékokban egyfajta másodlagos főszereplőnek állították be. Ezt szem előtt tartva Abby könnyen lehet a sorozat3. évadának főszereplője. Sőt, a 2. évadban valószínűleg az ő szemszögéből játszódnak majd jelenetek, ami tökéletesen előkészíti a főszereplőváltást.

Mivel a Cordyceps még mindig szabadon van, Abby kétségtelenül akadályokkal fog szembesülni a folytatásban az Ellie-vel folytatott harcán túl is.

A The Last of Us III-ról szóló pletykák miatt nagy a valószínűsége, hogy a játék franchise tovább fogja vizsgálni Abby karakterét. Abby története messze nem fejeződött be a Part II-ben, amely azzal végződik, hogy egy hajón van Levvel. Megesküszik, hogy megöli Ellie-t, ha valaha is újra látja. Ám ennek a viszálynak a felelevenítése unalmas folytatást eredményezne. Ehelyett a játék befejezése megnyitja az ajtót, hogy Abby egy másik oldalát mutassa meg. Ha a sorozat hű marad, valószínűleg ugyanezt fogja tenni.

 

Abby ellentmondásos főszereplője lenne a harmadik évadnak

 

Habár a The Last of Usban még van hely Abby mélyebb felfedezésére, a következő játék és az HBO-sorozat ellentmondásos főszereplője lenne. Jogos vagy sem, a második játékban elkövetett tettei népszerűtlen karakterré teszik. Így a legtöbb rajongót nem érdekli, hogyan bontakozik ki a megváltása. Ennek ellenére Ellie a játékban szintén elég ellenszenves, ám a végén lehetőséget kap arra, hogy jobb döntéseket hozzon és előrelépjen. A két karakter ívében párhuzamosságok mutatkoznak. Logikus, hogy Abby is hasonló esélyt kap az újrakezdésre.

Ha az HBO adaptációja megtalálja a módját annak, hogy Abby egy sokkal rétegzettebb, érdekesebb karakterré váljon, akkor a csatorna számára is lehetővé teszi, hogy a franchise-t a játékok eseményein túl is folytassa.

Tekintve, hogy a sorozat milyen népszerűvé vált, valószínű, hogy a cég két-három évadnál tovább akarja majd életben tartani a franchise-t. Még akkor is, ha ehhez egy ellentmondásos karaktert kell felkarolnia.

Forrás: Wikipedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu