The Last of Us sorozat: még el sem készült a második évad, de máris be akar csapni?!

A The Last of Us 2. évada már most hazudhat a nézőknek arról, hogy ki fogja túlélni az apokalipszist. Ki fog nagyobb valószínűséggel meghalni a következő évadban? (FIGYELEM! Ez a cikk spoilereket tartalmaz a The Last of Us Part II-hoz!)

 

 

A The Last of Us már most hazudhat arról, hogy mely karakterek vannak biztonságban a 2. évadban. Ez potenciálisan váratlan fordulatokat hozhat az első évadot túlélő, szeretett karaktereknél.

A társalkotó és showrunner Craig Mazin a The Last of Us 2. évadában a szereplők biztonságára utalgat, azt a meggyőződést keltve, hogy egy apokaliptikus világban senki sincs igazán biztonságban.

Az első évad bebizonyította, hogy ártatlan emberek is meghalhatnak. Ezt olyan karakterekkel mutatták be, mint Henry és Sam, akik két testvér voltak, valamint Joel lánya, Sarah, aki az apokalipszis első napján halt meg. A The Last of Us-hoz hasonló horrorsorozatok számára fontos, hogy a realizmus érdekében nagy tétje legyen a történetnek. Ám a második évadban a cselekmény érdekében bizonyos karaktereknek túl kell élniük. Azonban a leleplezés arról, hogy a második évadban senki sincs biztonságban, lehet, hogy hazugság.

 

A „bárki meghalhat a The Last of Us 2. évadában” narratíva félrevezető

 

Craig Mazin, a showrunner és társalkotó azt állítja, hogy bárki meghalhat a The Last of Us 2. évadában. Bár ez igaz a legtöbb mellékszereplőre, sőt, olyan főszereplőkre is, mint Joel (ahogy a videójáték 2. részében láthattuk), Ellie-re és az ő történetére nem vonatkozhat. Ellie mozgatja a cselekményt a 2. évadban, mivel bosszút áll egy másik csoporton Joel megöléséért. Ez azt jelenti, hogy ő teljesen tabu, ha arról van szó, hogy megölik.

Ha az alkotók a túlélése ellen döntenének, az nem csak az egész történetet, de annak lényegét is megváltoztatná.

A nézők a következő évadokban is láthatják majd Ellie-t, amint rájön, mi történt a kórházban. Új barátságokat és romantikus kötelékeket köt, és megküzd azzal, hogy újra megbízzon Joelben, miután hazudott a Szentjánosbogarakról. Lehetséges, hogy a 2. évadot többen is túlélik majd, és helyette a későbbi évadokban halnak meg. A nézők azt találgatják, hogy Joel a karakterfejlődés érdekében tovább élhet. A második évad egy érzelmes történet lesz, tele fordulatokkal. Még olyan új utakat is követhetünk, amelyek a videójátékban nem voltak jelen.

 

 

Több karakter sorsát is megváltoztatta Neil Druckmann a és Halley Gross The Last of Us 2 eredeti forgatókönyvéhez képest.

 

 

Miért fontos az HBO-nak, hogy a nézők azt higgyék, bárki meghalhat a második évadában?

 

Az HBO azért akarja a szeretett karakterek biztonságát megcélozni, mert ez fogja a nézőket lekötni a sorozatban. Egy olyan horrorsorozatba, amiben gomba-fertőzte zombik szaladgálnak, nem mindenki tudja könnyen beleélni magát. Ám ha nem tudjuk, meghalnak-e bizonyos karakterek, és ha igen, mikor, az nagyon gyorsan növelheti a feszültséget. Azzal, hogy a 2. évad megjelenése előtt az egyes karakterek sorsával kecsegtetünk, a nézők idegesek, de izgatottak lesznek a sorozat nézése miatt. Így még több szó esik majd a népszerű sorozatról.

Más horrorsorozatokhoz, például a The Walking Deadhez és az All of Us Are Deadhez hasonlóan itt tényleg bárki meghalhat, de csak akkor, ha az a történet szempontjából megfelelő.

Az 1. évad remekül teremtette meg a feszültséget és emelte a tétet azzal, hogy a karaktereket számtalan fenyegetésnek tette ki. Beleértve a gonosz csoportokat és a fertőzötteket. Azok számára, akik nem játszottak a videójátékkal, Henry, Sam, Sarah és Tess valószínűleg váratlan halálesetek voltak. Nem adtak előre figyelmeztető jeleket a nézőnek. Ha a második évad ugyanezt a feszültséget követi az akciójelenetek és a potenciális fenyegetések nagyobb mértékű bemutatása révén, a nézők nagyobb valószínűséggel fogják elhinni, hogy bárki meghalhat, függetlenül attól, hogy mennyire fontos a cselekmény szempontjából.

 

Ki fog meghalni a The Last of Us 2. évadában?

 

Azok a nézők, akik játszottak a The Last of Us videójátékkal, egy halálesetre számíthatnak különösen a 2. évadban: Joelére. A közönség megszerette Joelt, ahogy a sorozat során megnyílt, és Ellie apafigurájává vált, miután elvesztette a lányát. A videójátékokban azonban Abby keze által hal meg. Ő annak a sebésznek a lánya, akit Joel megölt, amikor megmentette Ellie-t a műtéttől. Úgy tűnik, a halála elkerülhetetlen ahhoz, hogy Ellie bosszúja és fejlődése a sorozat 2. évadában megtörténhessen. Bár sok karakter nem éli túl, nem igaz, hogy „bárki meghalhat”, hiszen Ellie-t életben kell tartani.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu