Mégsem optimalizálták PC-re a Starfieldet!? [VIDEO]

Amit Todd Howard mondott ebben az interjúban („Optimalizáltuk PC-re. Remekül fut, lehet, hogy a játék miatt újítanod kell a gépeden”), konkrét tényekkel lett megcáfolva!

 

A Starfield gyenge I/O teljesítménnyel rendelkezik. Ezt azzal bizonyította a lenti videóban Compusemble, hogy a legújabb SSD-ken is szaggat. Ezek az SSD-k PCIe Gen5-ösek, és nem sok alaplapon van még ilyen sebesség támogatva. A Bethesda korábban javasolta, hogy SSD-re telepítsük a játékát, de a videó tanúsítja, hogy az SSD sokkal több adatot kap, mint amennyire szüksége lenne, így a teljesítményben „bottleneck” keletkezik, azaz itt fogja vissza a konfigunk performanszát.

Compusemble New Atlantison tesztelt alaposan, mert ez egy népszerű, továbbá grafikailag nagy igényű helyszín Todd Howard új játékában. Az eredmény döbbenetes: az SSD-t 100%-ban kihasználta a Starfield, ami miatt a GPU nem volt képes megfelelően teljesíteni, és néhol 0%-os kihasználtságra zuhant. Ha egy régi SSD lenne, talán érthető volna a kora miatt, de a Crucial T700 Gen5 SSD az egyik leggyorsabb a piacon… és EZ nem elég a Starfieldnek!?

A lényeg ott van, hogy az SSD-nek egy bizonyos blokkméret kell, hogy a maximális teljesítményt nyújtsa, de ez túl alacsony lett, és emiatt az 555 MB/s-t sem tudta elérni. Még nem biztos, hogy emiatt hajlamos akadozni a Starfield, de bárki letesztelheti, hogy mennyire kihasználja a gépében az SSD-t. A megoldás pedig nem nálunk van, hanem a Bethesda Game Studiosnál. Nekik kell kijavítani ezt a hibát, mert ezt nem lehet holmi moddal megoldani.

Ja, és visszatérve a legelején linkelt kommentre Howardtól: régebben mém lett az, ahogy a kijelentéseit rávágták a Sweet Little Lies című dalra (magyarul a dal címe: Édes kicsi hazugságok). Nem kellett sok idő neki, hogy tovább tudja bővíteni a listát. A PCIe Gen5-ös SSD-knek nem lenne szabad ekkora kihasználtságot elérniük, mert nagyon gyors írási és olvasási sebességet tudnak (az olvasási sebesség az elméleti 8000 MB/s helyett 14000 MB/s)!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu