„Új”, kazettás Atari 2600 készül, és egy archívumot is felvásárolt az Atari! [VIDEO]

Az Atari 2600+ mellett más lépést is megejtett az Atari, ami nem egyenlő az 1972-ben alapított céggel.

 

Az új-Atari (2001-ben jött létre a jelenlegi változata…) több kéz alatt is megfordult, de a jelenlegi vezérigazgató, Wade Rosen alatt talán végre magához tér a régebben patinásan hangzó cég (amely azért mégis felelős volt az 1983-as amerikai játékipari csődért!). A játékokra figyel a cég, miközben az örökség megőrzése sincs elhanyagolva. Korlátozottan a hardverekhez is visszatértek a szép-de-gyenge Atari VCS-sel. Most két bejelentést is hallani tőlük.

Az első bejelentés: az Atari felvásárolja az AtariAge-et, ami a cég szoftveres és hardveres múltjának archiválására törekszik, és eközben a házilag fejlesztett játékokat is előszeretettel teszi közzé a weboldalán. „Az Atari most komolyan veszi a retróhoz kapcsolódó IP-it, és az ezekre épülő hardverek és szoftverek széles skáláját hozza létre, miközben új, eredeti tartalmakat is készít. […] Az Atari, évek óta először, a hozzánk hasonló rajongókat célozza meg és karolja fel, miközben olyan termékeket is készít, amelyek azok számára is vonzóak, akik az Atarival nőttek fel, és nosztalgiával gondolnak a márkára, de nincsenek annyira átitatva a retro játékokkal, mint mi,” nyilatkozta a site alapítója, Albert Yarusso.

Yarussót nem teszi utcára az Atari, sőt: ő lesz a cég belső történésze, miközben az AtariAge megkapja azt a befektetést, hogy e-kereskedelem is megvalósulhasson a platformon (azaz ne kelljen eBayen, Amazonon keresgélni hardvert, szoftvert…). A közönség többnyire örömmel fogadta a felvásárlást, viszont van, aki tart attól, hogy meg lehet-e bízni az Atariban, mert az AtariAge valóban az első számú forrása a cég tartalmainak, miközben az Atari sokszor rossz vezetőséggel bírt.

„Csak annyit tehetünk, hogy megkérjük, maradjatok nyitottak, és adjatok nekünk időt, hogy bebizonyítsuk, hogy tévedtek. Amikor másfél évvel ezelőtt megvásároltuk a MobyGames-et, sok hasonló dolgot hallottunk. Amit mi tettünk, az az, hogy Jeremiah-nak (aki a MobyGames-et vezeti), több erőforrást adtunk, hogy az oldal fejlesztésére fordíthassa, és a napi irányítást az ő és önkéntes adminjai kezében hagytuk. És persze, csak kérdezzétek folyamatosan Al-t [Yarussót], hogy mennek a dolgok, mert az oldal továbbra is az ő nagyon hozzáértő kezében marad,” válaszolt az AtariAge fórumán az Atari egyik szóvivője.

A másik bejelentés az Atari 2600+. A 2600 volt a cég legsikeresebb konzolja, és ebből egy frissebb hardverű konzol készül, megőrizve a fapaneles kinézetét. Támogatja a 2600-as és 7800-as kazettákat, HDMI-kimenettel rendelkezik, és szélesvásznú módot is kapunk. A csomag részeként kapunk egy 10-az-1-ben kazettát, amin például a Missile Command és a Yars’ Revenge is megtalálható (teljes lista: Adventure, Combat, Dodge ‘Em, Haunted House, Maze Craze, Missile Command, Realsports Volleyball, Surround, Video Pinball, Yars’ Revenge). Ára 130 dollár, tehát kb. 52 ezer forint.

Legalább most nincsen olyan hülyeség, mint amikor a kínai konzolokat túlárazva értékesítő Soulja Boy azt állította, hogy övé az Atari, mire Rosenék letagadták az egészet (közben tutira beröhögtek az irodában…)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu