Most akkor mégsem tiltja Kína az iPhone-ok használatát a hivatalnokai számára?!

TECH HÍREK – Kína nem hozott semmilyen törvényt vagy szabályt az iPhone vagy bármely más külföldi telefonmárka használatának betiltására – közölte szerdán a kínai kormány szóvivője.

 

 

„Mindig is nyitottak voltunk a külföldi vállalatok felé, és szívesen látjuk őket, hogy megragadják a lehetőségeket és osztozzanak Kína gazdasági fejlődésének gyümölcseiben” – mondta Mao Ning külügyminisztériumi szóvivő egy pekingi sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy Kína „sok médiabeszámolót észlelt az Apple iPhone-jával kapcsolatos biztonsági incidensekről”, és hogy az ország „nagy jelentőséget tulajdonít az információs és kiberbiztonságnak”.

Mao nem árulta el a részleteket. Arra is felszólította a Kínában működő külföldi mobiltelefontársaságokat, hogy tartsák be az ország adatvédelmi törvényeit. Valamint akadályozzák meg, hogy „bármilyen személy vagy szervezet” ellopja az ügyfeleik telefonjain tárolt adatokat.

A múlt héten a The Wall Street Journal az ügyet ismerő, meg nem nevezett személyekre hivatkozva arról számolt be, hogy Kína megtiltotta az iPhone-ok használatát a központi kormányzati tisztviselők számára. A jelentés az Apple részvényeinek zuhanását váltotta ki. A részvény az elmúlt egy hónap legnagyobb napi veszteségét szenvedte el.

A Fehér Ház szerdán közölte, hogy „aggodalommal” figyeli a fejleményeket. Az elmúlt hónapokban egyre több amerikai és nemzetközi tanácsadó cég került Peking egyre szélesebb körű, nemzetbiztonsági kockázatnak tekintett támadásai közé.

Az Apple az egyik legismertebb és legelismertebb amerikai márka Kínában. Ez a legnagyobb külföldi piac a vállalat termékei számára. A kínai eladások tavaly a vállalat teljes bevételének mintegy ötödét tették ki. Az Apple nem válaszolt a megkeresésre.

A vállalat nem hozza nyilvánosságra az iPhone-eladásokat országonkénti bontásban. Ám a TechInsights kutatócég elemzői úgy becsülik, hogy Kínában több iPhone-t adtak el az elmúlt negyedévben, mint az Egyesült Államokban. Az Apple az iPhone-ok többségét is kínai gyárakban gyártja.

Forrás: Washington Post

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu