Az Immortals of Aveum fejlesztőinek közel fele távozott a csapatból!

Talán ezúttal is a kiadó a hibás, mert nekünk hirtelen nem sok megjelenés előtti marketing jut eszünkbe a mágia-FPS-ről…!

 

Tényleg, gondoljunk bele: a nyár folyamán, az augusztusi megjelenés előtt (eredetileg július volt, de az Ascendant Studiosnak kellett egy plusz hónap a játék kipolírozásához) mennyit is mutatott a játékból az Electronic Arts? Szinte semmit. Ugyanabba az idióta, ostoba hibába zuhant önhibáján kívül az Immortals of Aveum (amelyről tesztünk itt olvasható), mint hét évvel ezelőtt a Battlefield 1. Nem lett volna szerencsésebb novemberben, esetleg decemberben kiadni a játékot? Addigra lezúdult volna az októberi özön (amibe bele fogunk rokkanni, és valószínűleg anyagilag is csőd lesz az egész…), így a játék kevesebb buggal, és esetleg több tartalommal jelent volna meg, és nem tűnt volna el a süllyesztőben például a Baldur’s Gate III és a Starfield miatt. Szóval nem annyira a fejlesztők a hibásak ebben az esetben.

Bret Robbins, az Ascendant Studios vezérigazgatója így közölte a Twitteren a leépítéseket: „Ma megszakad a szívünk, mert elválnak útjaink az Ascendant Studios barátainak és kollégáinak mintegy 45%-ától. Ez egy fájdalmasan nehéz, de szükséges döntés volt, amelyet nem könnyelműen hoztunk meg; mindazonáltal most, hogy az Immortals of Aveumot kiadtuk, meg kell hoznunk ezt a kiigazítást. Nagyon büszke vagyok arra, amit független fejlesztőcsapatunk a játékkal elért. Együtt létrehoztunk egy új AAA-stúdiót, egy új IP-t új technológiával iparágunk egy olyan korszakában, amikor ez rendkívül ritka. Szenvedélyünket beleadtuk az Immortalsba, miközben a szívünket nem zártuk el másoktól. A stúdió továbbra is így fog működni, miközben a jövőbeni frissítésekkel és ajánlatokkal támogatjuk a játék fejlesztését és az Immortals IP-nk továbblépését.”

2018-ban jött létre a stúdió, és áprilisban azt hallottuk, hogy több mint 100 alkalmazottjuk van. A Polygon szerint kb. 40 ember távozott. Az indoklás? Az Immortals of Aveum gyengén fogyott. Nem is tudjuk, hogy miért, ugye, dír Electronic Arts…?!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu