Nagy rajt a Starfieldtől; next-gen nyitócím lehet a The Elder Scrolls VI

A Bethesda Game Studios (BGS) friss játéka remek eredményeket hozott eddig össze.

 

A Gamesindustry a GSD (Game Sales Data) adataira hivatkozva beszámolt arról, hogy a Starfield lett a jelenlegi konzolgeneráció legnagyobb Xboxos rajtja Európában, lehagyva a Forza Horizon 5-öt, továbbá az új IP-k között 2023-ban éllovas pozíciót tölt be Todd Howard új játéka. Az éves összesített listában is már az ötödik helyen áll a Starfield: a Hogwarts Legacy, a Diablo IV, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, illetve a Star Wars Jedi: Survivor előzi meg. A játék már maga mögé utasította a Resident Evil 4 Remake-et, az F1 23-at, a Dead Island 2-t és az NBA 2K23-at.

A múlt heti európai top 10 első helye is a Starfieldé lett, megelőzve az NBA 2K23-at, a Titanfall 2-t (a folytatással kapcsolatos pletykák miatt), a Grand Theft Auto V-öt, a Red Dead Redemption 2-t, a Need For Speed: Heatet, a Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege-et, a Fifa 23-at, illetve a Sid Meier’s Civilization VI-ot. Furcsa ez a régi játékokból álló lista, de főleg a Need For Speed: Heat felbukkanása tűnik szokatlannak, mert erre aztán végképp nem találunk indokot.

Az Axiosnak író Stephen Totilo a Twitteren számolt be az FTC vs. Microsoft ügy dokumentumai alapján arról, hogy a redmondi techóriás a The Elder Scrolls VI-ot 2026-ra tűzte ki Xbox Series-re és PC-re, és a bíróságon az Xbox-vezér, Phil Spencer azt mondta, hogy legalább öt évre van a megjelenés, a célplatformokról nem döntöttek. Egy másik dokumentumban pedig már EGY ÉVE elmondta az FTC-nek a Microsoft, hogy Xbox Series, PC, másra pedig nem tervezik a The Elder Scrolls VI-ot!

Szóval minimum öt évre van. Akkor 2028-at mondhatunk. Nos, Totilo az Axioson pont arról írt, hogy 2028-ban fog megjelenni a következő generációs Xbox, tehát hiába próbál a cég az iparban túllépni a generációkon, mégis terveznek ennek folytatásával. Ez egy cégen belüli chatből készült dokumentumból tudódott ki, ami végül az FTC-s ügy kapcsán jutott el a nyilvánosság elé. Kevin Gammill, a videojátékos ökoszisztémáért felelős vállalati alelnök azt mondta, hogy Windows-szerű, rugalmas megközelítést szeretnének a 10. konzolgenerációban, miközben tisztán biztosítanák a fejlesztőknek, hogy az egyedi hardveres képességeket kihasználhassák. Hybrid megközelítés lehet. Felhő.

Biztosan véletlen egybeesés a The Elder Scrolls VI és az új Xbox 2028-ra tervezett megjelenése… vagy nem.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu