Az Asus ROG Ally teljesítményéhez közeli szintre lesz képes a Nintendo Switch utódja?

Az új pletykák szerint az Xbox Series S teljesítményéhez képest lemaradásban lesz az új Nintendo hardver.

 

RedGamingTech új videója új pletykákat közöl a Nintendo következő generációs készülékéről. Tőle valami eltérőt hallhatunk. Eddig ugyanis az volt a pletyka, hogy a T239-es rendszerlapka (SoC = system-on-a-chip) az előző generációs Nvidia architektúrára, az Ampere-re épül, de ő azt állítja, hogy az Ampere és az Ada Lovelace egyvelegéről van szó, így újabb funkciókkal is rendelkezhet a technológia. Az Ada-módosítások mértéke ismeretlen.

Ha dokkoljuk a Switch-utódot (tehát állítólag ugyanolyan formátumú készülékről lehet szó, amilyen a Switch is), akkor teljesítménye kb. 15%-ra van az Xbox Series S-től, de ehhez szüksége van az Nvidia DLSS felskálázó technológiájára, így nem natív felbontásokról van szó. (Ebben viszont a Switch a PlayStation 5 és az Xbox Series páros ellen előnyben van, ugyanis a Sony és a Microsoft is AMD-alapú technológiát használ.)

Ha handheld módban használjuk a Switch 2-t (mivel a nagy N hivatalosan még nem mutatta be a készüléket és kódnevünk sincs, ahogy anno a Switch számára ott volt az NX, jobb ötlet híján nevezzük így), akkor a teljesítmény közel lehet az Asus ROG Ally-hoz, ami az egyik legerősebb handheld PC a piacon. A platform tárhelye 256 vagy 512 GB lehet, de eMMC, szóval az olcsóbb, kevésbé megbízható megoldást választhatta a Nintendo az NVMe SSD helyett. Lehet, hogy két kiszerelésben rajtol majd a Switch-utód (az egyikben 256, a másikban 512 GB tárhellyel). Aztán szó esett a hardveres sugárkövetésről (ray tracing) is, de optimalizációra és DLSS-re lesz szükség, hogy a játékok stabilan fussanak így is.

A legtöbb részlet, amit RedGamingTech megemlített a videóban, többnyire egybe is esik a korábban hallott pletykákkal, de az újdonság, hogy az Ampere és az Ada Lovelace is felbukkanhat a Switch 2-ben. Mindez persze még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu