Google Bard: totálisan Skynet-üzemmódba kapcsol a Google AI-chatbotja?!

TECH HÍREK – A Google Bard mostantól kapcsolódhat a Google-fiókunkhoz és a vonatkozó szolgáltatásokhoz…

 

 

Úgy tűnik, hogy a Google Bard számos új funkcióval bővül. A fő hangsúly a Bard-bővítményeken van, amelyek egyelőre csak angol nyelven érhetőek el. Aki kíváncsi, ez egy új mód arra, hogy a felhasználók interakcióba lépjenek az AI chatbottal. Az új funkcióval tulajdonképpen megkérheted a Bardot, hogy gyűjtsön információkat a Gmail, a Google Documents, a Drive, a Maps, a YouTube, a Google Photos, az Airplane Tickets és még sok más applikációból.

Mindössze annyit kell tenned, hogy a Bardnak felteszel egy kérdést, és az a megfelelő információkkal fog válaszolni a szolgáltatásodból.

Ha például a Bard bővítményt használod a Gmailben, és egy adott e-mailt keresel, akkor egyszerűen megkérheti a Bardot, hogy keresse meg az adott e-mailt, mindössze egy kéréssel.

Ezen túlmenően a Google Bard egy másik új funkciója a válaszok kétszeres ellenőrzésének lehetősége. Ez nagyszerű, ha megosztod a véleményedet az interneten, és biztos akarsz lenni abban, hogy amit mondasz, az helyes.

Továbblépve a Google azt is bejelentette, hogy a Bard új frissítésének segítségével más beszélgetésekből saját beszélgetést lehet majd építeni. Ha valaki egy Bard-beszélgetést oszt meg veled egy hivatkozáson keresztül, akkor ténylegesen folytathatod a beszélgetést az említett személlyel a tárgyalt témáról.

Mindez a változtatás nyilván rendelkezik pozitívumokkal is. A Google Bardot minden bizonnyal segíteni fogja a termelékenység növelését. Továbbá megkönnyíti majd mindenkinek, hogy megtalálja, amit keres. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mesterséges intelligencia a jövő. Ha a Google és más vállalatok ilyen fejlesztéseket hajtanak végre a chatbotjaikban, akkor a jövőben csak szilárd élményben lesz részünk.

A jövőben még sok olyan funkcióra számíthatunk, amelyek csak még jobbá teszik a Barddal és más chatbotokkal kapcsolatos általános élményt.

Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy mindez még kiszolgáltatottabbá tesz minket a technológiának. Nem csupán az eszközöknek vagy a még kiforratlan AI-nak. Hanem mindenekelőtt a tech-óriásoknak, akiknek érdekükben is áll az ilyen jellegű függőség kialakítása. Egyelőre pedig az sem látszik, hogy kellő körültekintéssel és felelősségtudattal fejlesztik-e egyáltalán a mesterséges intelligenciát…

Forrás: Google Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu