iPhone 15 Pro Max: minimális kameraváltoztatás; bug az iOS 17-ben!

TECH HÍREK – Miközben az operációs rendszerben felbukkanó hibát könnyen ki tudjuk javítani, az iPhone 15 csúcsmodelljében található kamerák esetében nem lehet csak úgy jobbra cserélni azokat.

 

Ez az első olyan Apple mobil, ahol ötszörös optikai zoomot kapunk, de a hardveres részletek eddig titokban maradtak… talán nem is véletlenül: a kamerák legtöbbje ugyanis ugyanaz, amit a tavaly iPhone 14 Pro Maxban használt a cupertinói techcég. A kínai Twitter-pótló Weibóra posztolta a 肥威 nevű felhasználó (nem fordítjuk le, biztos, ami biztos – így nem fordítjuk félre) a zászlóshajó-telefon CMOS információit, és ezeket Revegnus posztolta a Twitterre.

A lényeg az, hogy a 6,7″-os iPhone-ban a periszkóp és a LiDAR kamera lett csak más. Minden szenzort a Sony-tól szerzett be a cég (a 48 megapixeles elsődleges szenzor az iPhone 14 Pro Maxban használt IMX803-as). Ezzel igazak lehetnek azon pletykák, miszerint jövőre is ugyanezt használhatja a cég. Az ultraszéles IMX633-as sem változott tavalyról, a telefotós kamera az IMX913-as, és az egyik újítás a készülékben. A másik csere a LiDAR szenzor esetében törtnt (IMX590 helyett IMX591). A szelfis kamera pedig továbbra is az IMX714-es. Még nem láttunk összehasonlításokat; majd azok jobban ábrázolhatják a különbségeket.

Eközben az iOS 17-esben van egy kisebb hiba, így aki iPhone 15-ösre váltott, egy olyan hibába futhat, amivel a mobil lefagy az Apple logós bootképernyőn. Emiatt nem érdemes az adatmozgatást a régi mobilunkról elvégezni, de a hibát ki lehet küszöbölni, ha a telefont DFU módban kapcsoljuk be (és érdemes először iOS 17.0.2-re frissíteni). A bugot az Apple minden bizonnyal rohamtempóban el fogja tüntetni, de elmondjuk, hogy miképp lehet kimenekülni a logós helyzetből…

Kössük az iPhone 15-öt egy PC-re egy USB-C kábellel, nyomjuk meg a hangerőt növelő gombot, majd engedjük el, aztán ismételjük meg ugyanezt a hangerőt csökkentő gombbal. Ezután tartsuk lenyomva a bekapcsoldó gombot (power/side), amíg fel nem bukkan az Apple logó a képernyőn. Ezt egy PC és egy kábel képe követi. PC-n az iTunes, Macon pedig a Finder segítségével klikkeljünk a mobilra, majd a helyreállítás/frissítés (restore/update) opciót válasszuk.

Legalább nem lesz alapból használhatatlan a mobil… na még csak az kéne.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu