Számítógépként is használható az iPhone 15, de nem ajánlott! [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy kábellel egy külső monitorra lehet kötni valamennyi iPhone 15-öt, de jelentős korlátok állnak jelenleg fenn.

 

Alapból nem lehet natív asztali élményt biztosítani, és csak a videó tükrözése lehetséges a külső monitorra, ám egy fejlesztő az iPhone 15 Pro-n megvalósította, hogy miképp lehet ilyen limitáció nélkül egy másik monitorra kötni a mobilt. Van még hová fejlődni, de kiindulásként ez a megoldás is megteszi. @iOS-App_Dev posztolt a Twitterre egy videót, amin egy USB-C-USB-C vagy USB-C-Thunderbolt kábellel kötötte össze a telefont a kijelzővel, ugyanis az Apple Studio Displayen van USB-C csatlakozó. A monitor 5K felbontást tud (ezt tisztázzuk: 5120×2880), és nem gyenge teljesítmény, ha ezt a mobil hajtja meg (igaz, a monitorban is van egy A13 Bionic CPU).

Az infiniteX2P Studio demó verzióját használta a fejlesztő, hogy megmutassa: igenis ki lehet lépni a videótükröző módból, hogy asztalra válthassunk. Egy nagy Google Chrome böngészőt is megnyit a videóban, de van egy pár másik ikon is látható a képernyő közepén, illetve egy legördülő menü is felbukkan. Több ablak is megnyitható, így az iOS 17.0.2 egyfajta macOS-hez hasonló élményt is biztosíthat az új mobiltelefonon.

Nem véletlenül használtuk azt a szót, hogy „hasonló”, ugyanis a böngésző megnyitása rengeteg laggel jár. A lekerekített sarkak okozzák a legtöbb szaggatást a fejlesztő szerint, és mivel az Apple hivatalosan nem biztosít asztali módot az iPhone 15-höz, így az infiniteX2P Studio még érdekes megoldás lehet a jövőben. Eközben a rivális Samsung egyetlen kábellel engedélyezi, hogy a telefonjait így használjuk. Ők DeX-ként hívják ezt a módot, de mivel kevés optimalizálás történt, nem lett (még?) felkapott.

Mivel a mobiltelefonok egyre erősebb teljesítményre lesznek képesek, nem csoda, hogy ott tartunk, hogy lényegében számítógépként is lehet majd használni őket pár éven belül. Ha ehhez korrekt billentyűzet- és egértámogatás is párosul, akkor pláne népszerű megoldás lehet az asztali mód.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu