BREAKING! Újabb adatszivárgás lehet a Sony-nál: egy zsarolóvírus hackercsapat azt állítja, hogy betörtek a japán céghez, és rövidesen értékesítik az iszonyatos mennyiségű érzékeny adatot!

TECH HÍREK – Egy frissen feltűnt zsarolóvírus csoport, a Ransomed.vc állítja, hogy sikerült feltörnie a Sony összes rendszerét. A csoport arra készül, hogy értékesítse az ellopott információkat.

 

A Ransomed.vc által közölt információk szerint betörtek a Sony csoportba és azzal fenyegetnek, hogy eladják a japán cégtől ellopott adatokat. Bár az állításaikat egyelőre nem igazolták, a Cyber Security Connect egy friss jelentésében említi, hogy a zsarolóvírus csoport „lenyűgöző mennyiségű áldozatot gyűjtött össze” a nemrégiben történt megjelenése óta.

A csoport különböző platformokon, köztük a sötét weben is, azt állítja: „Sikeresen kompromittáltuk az összes Sony rendszert. Nem fogunk váltságdíjat kérni értük, mivel a Sony nem akar fizetni.”

„ELADJUK AZ ADATOKAT!”

További információk szerint a csoport néhány bizonyítékot is közzétett az állítólagos hackről, de ezek elsőre nem tűnnek meggyőzőnek. Az adatok között szerepelnek képernyőmentések, belső PowerPoint prezentációk, Java fájlok, valamint egy lista, ami kevesebb mint 6000 fájlt tartalmaz. A Ransomed.vc szeptember 28-ra ígérte, hogy ha addig nem vásárolják meg az adatokat, ők maguk fogják azt eladni.

A csoport magát egyrészt zsarolóprogram-üzemeltetőként, másrészt szolgáltatóként határozza meg. Állításuk szerint a GDPR és egyéb adatvédelmi törvényeknek megfelelően működnek. A csoport állítja, hogy ha nem érkezik meg a kívánt összeg, kötelesek jelentést tenni a GDPR-nak. A tagok nagy részét Ukrajnából és Oroszországból származónak tartják.

A Sony-t a VGC megkereste a történtekkel kapcsolatban. Azonban a Sony korábban már megtapasztalta a hackerekkel való találkozást: 2011-ben a PlayStation Networköt komoly támadás érte. Akkor körülbelül 77 millió fiók adata került veszélybe, és a szolgáltatás hosszú időre leállt.

Ez a támadás komoly pénzügyi veszteséget okozott a Sony-nak, melynek következményeként bocsánatot kellett kérnie a játékosoktól és a fejlesztőktől is. A Sony több mint 55 csoportos keresettel nézett szembe, és kártérítést ajánlott az érintetteknek. A PlayStation amerikai főnöke, Jack Tretton, akkor elmondta, hogy a felhasználók nélkül nincs PlayStation, és hálával tartoznak nekik a támogatásukért.

Forrás: VGC, Malawarebytes Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu