BREAKING: Jim Ryan, a PlayStation vezetője távozik – vajon mi állhat a háttérben?!

A legendás Jim Ryan 2019-ben vette át a Sony Interactive elnök-vezérigazgatói posztját, miután 1994-ben a Sony Europe-nál kezdett.

 

 

Jim Ryan, a PlayStation vezetője és a Sony vezérigazgatója lemond. A Sony szerdán sajtóközleményben jelentette be, hogy Ryan 2024 márciusában vonul vissza. A Sony Group Corporation elnöke és operatív igazgatója, Hiroki Totoki 2024. április 1-től a Sony ideiglenes vezérigazgatója lesz.

„30 év után úgy döntöttem, hogy 2024 márciusában visszavonulok a SIE-től. Élveztem a lehetőséget, hogy egy olyan munkát végezhetek, amelyet szeretek egy nagyon különleges vállalatnál, ahol nagyszerű emberekkel és hihetetlen partnerekkel dolgozhatok” – áll Ryan közleményében. „De egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni az Európában élést és az észak-amerikai munkát. Azzal a kiváltsággal távozom, hogy olyan termékeken dolgozhattam, amelyek világszerte milliók életét érintették meg; a PlayStation mindig az életem része lesz, és optimistább vagyok, mint valaha a SIE jövőjét illetően.”

Ryan 28 éve dolgozik a Sony-nál, pályafutását 1994-ben kezdte a vállalat európai részlegénél, ahol több vezetői pozíciót is betöltött, többek között a globális értékesítés és marketing vezetőjeként.

Ryan 2019-ben John Koderát váltotta a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatói posztján.

A Sony-nál töltött ideje alatt Ryan leginkább a PlayStation 5 bevezetését felügyelte. Az ellátási lánc korlátai miatt a konzolt nehéz volt beszerezni a járvány idején. Ám a szállítások később beindultak. Júliusban a Sony bejelentette, hogy 40 millió PS5-öt adott el.

Ryan állandó szereplője volt a Microsoft és az FTC közötti csatának. Ez a játékkiadó óriás Activision Blizzard megvásárlására irányuló tervei miatt folyt. Az év elején Ryan olyan megjegyzései láttak napvilágot, amelyek szerint az akvizíció nem a konzol-exkluzivitásról szólt. Ez ellentmond a Sony által nyilvánosan tett állításainak. Utóbbiak szerint az üzlet negatívan befolyásolhatja a PlayStation konzolokon megjelenő Activision Blizzard-játékokat.

Totoki 2023 októberében, Ryan távozása előtt lesz a Sony Interactive Entertainment elnöke. Az ideiglenes vezérigazgatói kinevezést követően a Sony szerint Totoki „szorosan együtt fog működni a Sony Group Corporation elnök-vezérigazgatójával, Kenichiro Yoshidával és a SIE vezetőségével, hogy segítsen meghatározni a PlayStation jövőjének következő fejezetét, beleértve a SIE vezérigazgatói pozíciójának utódlását”.

Forrás: Sony

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu