Egy év múlva érkezik a Nintendo Switch utódja?

Miközben a 2017-ben megjelent hybrid platform utódját a Nintendo még le sem leplezte, már olyan pletykák is felbukkannak, amik a konzol megjelenési időszakára vonatkoznak.

 

A Switch 2 (mivel hivatalos elnevezés nincsen, nem tudjuk másképp hívni, és a kódneve sem ismert; az eredeti Switché NX volt) kapcsán most azt hallani, hogy nem fog 2024 tavaszán megjelenni. Azért mondjuk így, mert a japán cég vezérigazgatójától korábban hallottuk, hogy az új Nintendo platform a jelenlegi üzleti évben, azaz március végéig nem fog a boltok polcaira eljutni. Úgyhogy marad április, május, június, ha az első félévre gondolunk, de az sem tűnik logikusnak.

Doctre81 videója egy állásajánlatról beszél. A Nintendo egy bolti marketinges és stratégiáért felelős gyakornokot keres december elsejei jelentkezési határidővel. A munka június és augusztus között erősödik fel, ugyanis a jelentkező ekkor kap tapasztalatokat a mentorálás, a cég hálózatán belüli lehetőségek körül, és az iparban éllovas felsővezetőket is megismerheti. Ebből következtethetünk arra, hogy a nyáron egy nagyobb marketinges kampány indulhat. Minek szükséges egy ilyesmi? Egy új konzolnak.

Az új hardver megjelenését megelőzi a marketing, nem pedig annak közepén jelenik meg (vagiy technikailag igen, de a rajt után módosított hirdetésekkel). Az állásajánlat inkább arra vonatkozik, hogy mikor vált magasabb fokozatba a marketing, így a nyári reklámözön után ősszel jöhet a Nintendo Switch utódja. Talán szeptemberben, de esetleg októberben kaphatjuk a kezeink közé az új hardvert. A Nintendo Switch Lite is szeptemberben vett rajtot, az OLED modell pedig egy októberi megjelenési dátummal rendelkezett… szóval mindkét hónap reálisnak hangzik!

Korábban márciust hallottuk, de akkor az nem a Nintendo Switch utódjának megjelenési időszakát takarja, hanem a leleplezés időpontját. Akkor pedig kb. fél évig menne a marketing a konzolnak, ami elfogadott (például a PlayStation 4-et februárban leplezte a Sony, majd novemberben adta ki). Persze amit a Switch utódjáról hallunk, az még nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu