Komoly leépítéseket tervez a Team17 is?

Az év elején több techcég is jelentős leépítéseket hajtott végre, és most megint újra kezdődik minden?

 

Céges átszervezés. Ezt a kifejezést alkalmazta az Embracer Group is, miután a 2 milliárd dollárt érő megállapodás a Savvy Games-szel (szaúdi, állami cég!) nem jött össze. Mivel a cégek valahogy nem tudják felfogni, hogy egyik piac sem végtelen, így a játékipar is egyszer eléri a falat, amibe jelen állás szerint teljes sebességgel orrol bele. Ezt mi sem tanúsítja hatékonyabban mint az iparban történő kirúgások tömkelege, és nem, a cégeket nem kell áldozatként ábrázolni. Az ott dolgozó emberek azok.

Az Eurogamer szerint a Worms, az Overcooked és a Moving Out kiadója sürgősen összehívott egy gyűlést a cég tervei kapcsán. A Team17 itt elmondta, hogy az átszervezéssel a minőségellenőrzési folyamatokat kiszervezné egy külső céghez, így a leépítések többnyire a „meósokat” érintenié, így ötven embertől szabadulna meg a tervei végrehajtásával a kiadó. A legtöbb pozíció a junior minőségellenőr-elemzői posztot érinti. de a dokumentum nem tisztázta, hogy a Team17 melyik többi csapata lehet még érintett a kirúgásokban.

Az átszervezéshez kapcsolódó konzultációs folyamat elkezdődött, és novemberben ér csak véget. Eközben a cég vezérigazgatója, Michael Pattison is lemondani készül, így a Team17 kiadási ágazatának vezérigazgatója két év után hagyja maga mögött ezt a posztot. Nem lesz egyedül: régebben már hivatalossá vált, hogy a Team17 Group (tehát a teljes konzorcium) vezérigazgatója, Debbie Bestwick is lemond posztjáról, és ez valószínűleg január elsjeétől lép hatályba.

Néhány napja az Epic Games küldött el több mint nyolcszáz embert (eladva a Bandcampet, illetve a SuperAwesome-ot), a Microsoft az év során kb. 10 ezer alkalmazottat rúgott ki (így az Xboxtól és a Bethesdától is távoztak), és júliusban a CD Projekt is kiemelte, hogy a stábjának kb. 10%-a lett redundáns, mert agilisebb és hatékonyabb cég akar lenni. (Érthetetlen az indoklásuk.)

Ehhez nem kell semmit sem hozzáfűznünk, sajnos.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu