Már biztosra vehető az új Steam Deck érkezése a tagadások ellenére”

Hivatalos adatok szivárogtak ki a készülékről, amely előbb-utóbb frissítést hoz az eddigi modellhez.

 

Az elmúlt év februárjában bemutatott Steam Deck az indulásakor imponáló teljesítményt nyújtott a hordozható formátumhoz mérten, de azóta több mint egy év telt el, és a piacon megjelent a valamivel erősebb ASUS ROG Ally is. Így érthető, hogy a felhasználók egy erősebb Steam Deck megjelenését várják.

A Valve egyik alkalmazottja néhány hete határozottan tagadta, hogy a közeljövőben megjelennének egy ilyen készülékkel, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lesz új Steam Deck.

Elsőként egy dél-koreai hatósági bejegyzés hozta nyilvánosságra, hogy egy rejtélyes „Model 1030” nevű eszközt helyi szinten engedélyeztek az előző hónapban. Akkor még úgy tűnt, nem egy Steam Deckről van szó, de nemrégiben a The Verge értesülései alapján az amerikai FCC (Federal Communications Commission, Szövetségi Kommunikációs Bizottság) adatbázisában is felbukkant a termék, amelyet egyértelműen Steam Deckként azonosítottak.

A koreai bejegyzést észrevett Brad Lynch is megnézte az FCC információit, és kiderült, hogy a 1030-as modellszámú frissítés biztosan tartalmaz egy új, Wi-Fi 6E (6 GHz) kompatibilis hálózati kártyát. Milyen egyéb újdonságok rejtőznek még a készülékben, vagy volt-e egyáltalán további fejlesztés, az egyelőre ismeretlen.

A Dél-Koreában és az Egyesült Államokban történő engedélyeztetés alapján arra lehet következtetni, hogy globális forgalmazásra szánt termékről van szó, bár ez a két ország alapján még nem garantált. A Steam Deck revíziójának bejelentése egyelőre titok, és persze nem zárható ki, hogy csupán egy csendes frissítésről van szó, amiről a gyártó nem is tervez közleményt.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu