Gal Gadot, Chris Pine és 700 hollywoodi személyiség elítéli a Hamászt, és követeli a túszok szabadon engedését

MOZI HÍREK – A szórakoztatóipar több mint 700 személyisége írta alá azt a nyílt levelet, amelyben elítélik a Hamászt, és követelik a Gázában fogva tartott túszok biztonságos hazatérését. A levél az első jelentős lépés a szórakoztatóipar részéről, mivel Izraelt támadások érik.

 

A Creative Community for Peace nonprofit szervezet által közzétett levelet olyan hírességek és hollywoodi vezetők írták alá, mint Gal Gadot, Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Amy Schumer, Michael Douglas, Jerry Seinfeld, Debra Messing, Ryan Murphy, Greg Berlanti, Haim Saban, Irving Azoff, Ynon Kreiz, Mark Hamill, Howie Mandel, Bella Thorne, Antoine Fuqua és mások.

A nyílt levél arra szólítja fel a szórakoztatóipari közösséget, hogy erőteljesen lépjen fel a Hamász ellen, támogassa Izraelt, tartózkodjon a háborúval kapcsolatos félinformációk megosztásától, és tegyen meg mindent, ami a hatalmában áll, hogy a Hamász terroristáit felszólítsa a túszok visszaadására családjuknak.

A levélre akkor kerül sor, amikor Izraelt támadások érik. Október 7-én a Hamász meglepetésszerű támadást indított, több ezer rakétát lőtt ki Gázából, brutálisan megölt civileket otthonaikban, és mészárlást követett el egy békéért rendezett zenei fesztiválon, ahol 260 holttestet találtak. Legalább 1200 ember halt meg Izraelben, és több mint 100 civilt raboltak el és tartottak túszként fogva. A holokauszt óta nem halt meg ennyi zsidó egyetlen nap alatt. Joe Biden elnök elítélte a Hamászt, mint terrorszervezetet, és rendületlen támogatásáról biztosította Izraelt, amely most megtorló akciókat hajt végre Gázában, ahol legalább 1100 ember halt meg.

A Kreatív Közösség a Békéért megjegyzi, hogy „a több mint 1200 meggyilkolt izraeli mellett az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Franciaország, Thaiföld, Nepál, Oroszország, Ukrajna, Kambodzsa, Németország, a Fülöp-szigetek, Chile, Brazília, Olaszország, Sri Lanka, Tanzánia és Írország állampolgárai is eltűntek vagy meghaltak.”

Gadot nyilatkozatában azt mondta:

„Fáj a szívem az elvesztett életekért és a szétszakított családokért. Imádkozom mindenkiért, akit a Hamász terrorizmusa és brutalitása érintett. És remélem, hogy a világ továbbra is szilárdan támogatja az izraeli népet.”

Saban azt mondta: „A több mint 1200 izraeli ember barbár meggyilkolása után a hollywoodi közösségben és világszerte ki kell állnunk Izrael mellett, amely megvédi magát a gázai terrorista rezsim ellen, amely Izrael elpusztítására törekszik.”

A neves aláírók között van Bryan Lourd, Richard Lovett, Aaron Bay-Schuck, Jody Gerson, Ziggy Marley, Jenji Kohan, Zachary Levi, Jim Berkus, Andy Garcia, Tracey-Ann Oberman, Emmanuelle Chriqui, Howie Mandel, Eli Roth, Ryan Kavana Kavanaugh, Phil Rosenthal, George Lopez, Mekhi Phifer, Jason Alexander, Fred Savage, Ynon Kreiz, Dana Goldberg, Gail Berman, Steve Schnur, Sherry Lansing, Rick Rosen, Josh Greenstein, Rick Yorn, Kevin Yorn, Ben Silverman; Nina Tassler, Jeremy Piven, John Peck, Daniel Glass, Noa Tishby, Marty Singer, Chuck Liddell, Diane Warren és mások. (Az aláírók teljes listája ide kattintva érhető el.)

A Zsidó Nők Nemzeti Tanácsa által csütörtökön közzétett külön levélben további hírességek adtak hangot Izrael támogatásának, és követelték a Hamász túszainak azonnali visszaadását. Az aláírók között van Gadot, Messing, Schumer, Montana Tucker és Mandy Moore. „Felszólítunk minden kormányt, nemzetközi szervezetet és civil társadalmi csoportot, hogy ítéljék el ezeket a bűncselekményeket, és tegyenek lépéseket a túszok szabadon bocsátásának biztosítása érdekében” – áll a levélben. „Sürgetjük a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát, az UNICEF-et, az Amnesty Internationalet, a Human Rights Watch-ot és másokat, hogy tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy a túszoknak eljusson a nagyon szükséges segítség.”

 

A Kreatív Közösség a Békéért teljes nyílt levele alább olvasható:

„Az izraeliek által évtizedek óta rettegett rémálom valósággá vált, amikor a Hamász terroristái beszivárogtak az izraeli városokba.

A Hamász több ezer rakétát lőtt ki válogatás nélkül a civil lakosságra, a Hamász ártatlan férfiakat, nőket és gyerekeket gyilkolt és rabolt el. Csecsemőket és időseket raboltak el és gyilkoltak meg. Megerőszakolták a nőket és megcsonkították a testüket. Holttestüket az utcákon és a közösségi médiában mutogatták, és gyáván megtámadták a Supernova zenei fesztivált – halált és pusztítást hoztak egy olyan eseményre, amely a barátságot és a szeretetet ünnepelte.

Ez a terrorizmus. Ez a gonoszság. A Hamász tetteit nem lehet sem igazolni, sem racionalizálni. Ezek barbár terrorcselekmények, amelyeket mindenkinek el kell ítélnie. Ez egy terrorista szervezet, amelynek vezetői a zsidók meggyilkolására szólítanak fel mindenhol.

A CCFP felszólítja barátainkat és kollégáinkat a szórakoztatóiparban, hogy határozottan lépjenek fel a Hamász ellen, és tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy a terrorszervezetet arra ösztönözzék, hogy adja vissza az ártatlan túszokat a családjuknak.

Miközben Izrael az elkövetkező napokban és hetekben megteszi a szükséges lépéseket polgárai védelmében, a közösségi médiát elárasztja az Irán által irányított, összehangolt félretájékoztatási kampány. Arra kérünk mindenkit, hogy emlékezzen az Izraelből származó szörnyű képekre, és ne erősítse fel, vagy ne dőljön be a propagandájuknak.

Gondolataink mindazokkal vannak, akik felfoghatatlan mértékű félelmet és erőszakot élnek át, és reméljük, hogy eljön az a nap, amikor izraeliek és palesztinok békében élhetnek egymás mellett.”

Forrás: Variety 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu