Elon Musk újabb pofátlansága: alapvető funkciókért is pénzt kérne a Twitteren

Talán tetszett volna nem szétbarmolni mindent. Tetszett volna valóban fellépni a botok ellen (mert a hatalomátvétele óta több van). Satöbbi.

 

Amióta a Tesla és a SpaceX tulajdonosa átvette a hatalmat a Twitter felett, a közösségi oldal körül sokminden megváltozott (a név is, de ahogy anno a PayPal esetében, úgy itt sem fog megmaradni az ostoba X elnevezés, amit nem használunk). Így elindult az előfizetéses szolgáltatás is, de most már arról hallunk, hogy Musk máshogy szeretné behúzni a veszteségekből hiányzó lóvét. A felhasználókból akarna pénzt kicsikarni sok kicsi sokra megy alapon, de úgy, hogy ezzel a közösségi platform fizetős fal, azaz paywall mögött találná magát…

A Fortune arról írt, hogy a felhasználóknak egy dollárt (kb. 400 forintot) kellene évente fizetni a Twitter használatáért. Tweetelés (nem használjuk az új terminológiájukat), válaszolás, mások idézése, retweetelés, könyvjelzőzés, listázás… ezek nem lennének ingyenes funkciók, így az első olyan közösségi oldallá alakulna a site, ahol annak ellenére is reklámokkal lenne tele minden, hogy a felhasználók fizetnek a hozzáférésért. Ez eléggé szomorú, egyben szánalmas is.

Kinek az ötlete volt? A Fortune szerint Muské, aki korábban már kifejezte, hogy mindenkitől pénzt kérne a használatért, miközben botmentessé tenné azt. Pedig már most is pénzt kér olyan funkciókért, mint a 280 karakternél hosszabb tweetek, vagy azok szerkesztésének lehetősége. Aztán a nyáron azt is láthattuk, hogy korlátozták, hogy naponta mennyi tweetet láthatunk az oldalon (és az előfizetőknek ez magasabb érték volt), de úgy tűnik, hogy még mindig nem jöttek rá arra, hogy esetleg a nagy hirdetőket nem kellett volna úgy felhúzni, hogy azok inkább arrébb álltak a pénzükkel.

A Twitter weboldalán részletezik, hogy két országban, Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken tesztelik az új felhasználóknál, miután telefonszámukat megerősítették. De Muskot ismerve ez a Not A Bot program mindenhol kötelező lesz a már regisztrált felhasználóknak is…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu